Nelu Tătaru: Deocamdată nu ne gândim la revenirea suporterilor pe stadioane. O vom lua în discuție după luna septembrie (VIDEO)

Nelu Tătaru: Deocamdată nu ne gândim la revenirea suporterilor pe stadioane. O vom lua în discuție după luna septembrie (VIDEO)
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a subliniat că autoritățile nu se mai gândesc „deocamdată” la revenirea suporterilor pe stadioanele din România. Potrivit demnitarului, subiectul va fi luat în discuție după luna septembrie.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, despre revenirea suporterilor pe stadioane

„Deocamdată nu ne gândim la acest lucru. Am luat în studiu, dar după cum am văzut evoluția, rămâne pe o perioadă mai îndelungată încât să putem evalua întâi această lună septembrie și apoi, după această lună septembrie, odată cu răcirea, cu sezonul gripei, cu vaccinarea antigripală, cu evoluția pandemiei în această perioadă, să luăm în discuție și acest lucru”, a declarat Nelu Tătaru, la vizitarea primului centru modular pentru copii cu boli grave.

Întrebat de ce în Franța, care are mai multe cazuri confirmate de COVID-19 decât România, s-aa găsit o soluție pentru revenirea pe stadioane, ministrul Sănătății a răspuns: „Bănuiesc că ați urmărit și dumneavoastră declarația premierului Olandei și cred că este edificatoare”.

Ce a declarat Ionuț Stroe, ministrul Sportului, despre accesul pe arenele sportive

Subiectul a fost abordat și de Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, care a explicat că „prezența spectatorilor în săli deocamdată e destul de complicată”, astfel că „prioritate vor avea sporturile în aer liber”.

„Prezența spectatorilor în săli deocamdată e destul de complicată. Prioritate vor avea sporturile în aer liber. Riscul de infectare e mult mai mare în spații închise. Probabil că în acest an (n.r. – va fi permis accesul suporterilor), eu sunt un optimist.La nivel normativ suntem pregătiți cu modul în care să reluăm prezența spectatorilor pe stadioane, ne trebuie doar un moment oportun.Există deja discuții pe care le avem cu FRF și LPF. Va trebui apoi să discutăm cu cluburile și cu suporterii, gradul în care se vor conforma regulilor este unul esențial. Cu toții cunoaștem emoția participării la astfel de evenimente, de multe ori te face să te manifești altfel”, a declarat Ionuț Stroe,potrivit GSP.

Demnitarul a precizat că, „după 1 octombrie”, va fi efectuată o analiză la nivel guvernamental cu privire la efectul măsurilor de relaxare luate în ultimul timp

„După 1 octombrie vom face o analiză la nivel de Guvern asupra impactului pe care l-au avut toate aceste măsuri de relaxare în ultimul timp. Factorul de care depind aceste decizii este numărul infectărilor. Nu vreau să avansez scenarii în momentul de față, vom decide după data de 1 octombrie, ca urmare a acestei analize”, a mai spus ministrul Sportului.

Tags: