Avertizare Ro-Alert pentru locuitorii din nordul Capitalei: Incendiu de deșeuri lângă fosta groapă de gunoi din Chitila (VIDEO)

Sursa foto: Inquam/ Ovidiu Ganea

Un incendiu a izbucnit vineri dimineață, lângă fosta groapă de gunoi Chitila, înapropierea Șoselii de Centura.
Flăcările s-au extins pe aproximativ 7000 mp și au cuprins pe stive de mase plastice, gunoi menajervegetaţie uscată, dar și
un utilaj pentru sortarea deșeurilor. În acest moment, vâlvătaia se apropie de unrezervor de motorină de 5 tone.

”Incendiu produs la stive de mase plastice, gunoi menajer şi vegetaţie uscată, pe 7.000 mp, în str Poiana Trestiei, localitatea Chitila, lângă fosta groapă de gunoi. Flăcările au cuprins şi un utilaj pentru sortarea deşeurilor”, anunţă ISU Bucureşti – Ilfov.

Până la această oră nu au fost înregistrate victime.

A fost emisă o avertizare de tip Ro-Alert

Bucureștenii din sectoarele 5 și 6, respectiv localitatea Bragadiru au fost avertizați prin sistemul Ro-Alert în legătură cu pericolul degajărilor mari de fum și au fost sfătuiți să ocolească zona.

„Incendiu de vegetație uscată, zona oraș Chitila ( Șoseaua de Centură), degajari masive de fum. Ocoliți zona. Eliberați căile de acces pentru a facilita trecerea structurilor de intervenție”, au transmis autoritățile.Administrația de Meteorologie a emis un comunicat prinvind circulația norului de fum

Potrivit ANM, norul de fum degajat ca urmare a incendiului se va deplasa pe sectorulest-nord-estic și va avea viteze de 15-20 de kilometrii în primele 3 ore ale dimineații, iar după-amiază și seara, se va intensifica până la viteza de 55km/h.

Tags: