UPDATE// Prahova: Incendiul de la o fabrică de produse petroliere a fost stins. Cei doi muncitori care au suferit arsuri grave ar putea fi transferați la o clinică din străinătate

UPDATE// Prahova: Incendiul de la o fabrică de produse petroliere a fost stins. Cei doi muncitori care au suferit arsuri grave ar putea fi transferați la o clinică din străinătate

Un incendiu violent a izbucnit luni seara la o fabrică careprelucra produse din țiței dinlocalitatea Colceag, județul Prahova.Doi bărbați au suferit arsuri de gradul 3 și 4 pe 80% din corp.La fața locului au fost mobilizate mai multe autospeciale de stingere, două ambulanțe SMURD din care una de terapie intensivă mobilă.

UPDATE: ora 21:30// Incendiul a fost stins. Cei doi răniți,de 59 de ani și, respectiv, 53 de ani, au arsuri pe aproximativ60-70% din suprafață corporală, iar din primele investigații se crede că șicăile aeriene superioare le-au fost afectate. Aceștia primesc îngrijiri laUnitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Ploiești, însă ar putea fi transferați la o clinică din străinătate.

„Doi pacienți au suferit arsuri și au fost transportați la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Ploiești, acolo unde se află în evaluare în prezent. Din primele informații, este vorba despre doi bărbați, de 59 de ani și, respectiv, 53 de ani. Pacientul de 59 de ani prezintă arsuri pe aproximativ 60% din suprafața corporală. Pacientul de 53 de ani are arsuri pe 60-70% suprafață corporală. La prima evaluare ambii au căile aeriene superioare afectate…La UPU Ploiești se face acum evaluarea, se oferă asistență medicală de urgență și prim ajutor calificat. În paralel se urmează procedura legală, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 2.063 din 2 decembrie 2020 pentru înființarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în străînătate in vederea efectuării tratamentului pentru pacienții cu arsuri grave”, a precizat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, potrivithotnews.ro.

UPDATE: ora 20:45//Cei doi angajați ai firmei au fost răniți în timp ceîncercau să stingă focul. În acest moment incendiul este localizat, se acționează pentru lichidare, transmite ISU Prahova.

La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 700 mp cuprinzând întreaga hala, 3 autoturisme și un autotren, potrivitobservatorulph.ro.În hală erau depozitateuleiuri uzate și există risc ridicat de explozie.

În incintahalei sunt depozitate 3 tancuri a câte 20 de tone de combustibil. Incendiul a fost localizat şi se acţionează pentru răcirea tancurilor de combustibil, au transmis reprezentanţii IGSU.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Urmăriți B1TV.ro și pe