182 de amenzi, aplicate de polițiștii rutieri unor taximetriști din zona aeroporturilor internaționale din marile orașe ale țării

182 de amenzi, aplicate de polițiștii rutieri unor taximetriști din zona aeroporturilor internaționale din marile orașe ale țării

Polițiștii rutieri au aplicat, marți,  182 de sancțiuni contravenționale în urma verificării legalității activității de taximetrie în zona aeroporturilor internaționale „Henri Coandă” București, Cluj-Napoca, Timișoara, Bacău și Iași, se arată într-un comunicat al Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

În cadrul acțiunii au fost verificate 374 de autoturisme.

”Dintre abaterile constatate, 168 au fost pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 11 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere”, se arată în comunicatul citat.

Totodată au fost reținute cinci permise de conducere și retrase 13 certificate de înmatriculare pentru defecțiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege.

La activități au participat și specialiști ai Registrului Auto Român.

Poliția Română anunță că astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilegale de transport de persoane în regim de taxi.