Amenințare pentru Tesla. O mașină electrică necunoscută a bătut recordul de autonomie. Producătorii promit 710 km la o singură încărcare (VIDEO)

Amenințare pentru Tesla. O mașină electrică necunoscută a bătut recordul de autonomie. Producătorii promit 710 km la o singură încărcare (VIDEO)
Mașină electrică Lightyear One, în teste

Mașinile electrice reprezintă viitorul, iar majoritatea producătorilor se adaptează, pentru ca într-un orizont de timp cât mai apropiat să poată oferi clienților soluții cât mai rentabile. Printre cele mai cunoscute vulnerabilități ale vehiculelor „prietenoase” cu mediul se numără autonomia modestă. În mare parte, cele mai performante au o baterie care oferă un rulaj de aproximativ 400 de kilometri până la reîncărcare, iar cele mai comune mașini electrice, între 200 și 300 de kilometri.

Tesla Model S Long Range este un model de referință atunci când vorbim despre autonomie îndelungată la mașinile electrice. Este considerat lider din acest punct de vedere, un bolid luxos, de 517 CP, care poate atinge viteza de 250 km/h și care are o autonomie de 628 de kilometri. Mașina de la Tesla ar putea fi devansată de un automobil electric olandez, despre care producătorii promit o autonomie și mai mare: 710 km.

Lightyear One, o mașină de cursă lungă

Lightyear One a mers fără oprire timp de aproape 9 ore, la o viteză de 85 km/h. Producătorii susțin că modelele rivale au un consum de electricitate cu până la 50% mai ridicat.  Mașina, gândită din start pentru a parcurge distanțe mari, are patru motoare electrice, câte unul pe fiecare roată. Consumul este de 83 Wh/km.

Dacă totul va decurge conform planului, automobilul va debuta pe piață în anul 2022 și va avea un preț de aproximativ 177.000 de dolari.