Schimbări MAJORE la Codul rutier: Șoferii români vor primi AMENZI URIAŞE din 2019… Cum te poți apăra…

Schimbări MAJORE la Codul rutier: Șoferii români vor primi AMENZI URIAŞE din 2019... Cum te poți apăra...
Foto: Politia Romana / Facebook

Veşti proaste pentru şoferii români. Guvernul a stabilit cuantumul amenzilor rutiere pentru 2019, iar acestea nu sunt deloc mici.
În urma recentei majorări a salariului minim prin diferențierea sa în funcție de studii și experiența în muncă, a fost necesară o decizie pentru a ține sub control amenzile, în contextul în care un punct-amendă are valoarea de 10% din salariul minim pe economie.

Potrivit auto-bild.ro, cea mai mică amendă posibilă în 2019 aparține clasei I de sancțiuni din Codul Rutier, iar ea înseamnă două sau trei-puncte amendă. Din moment ce s-a decis păstrarea unei valori de 145 de lei pentru punctul-amendă, cea mai mică amendă posibilă în România pentru un șofer va fi de 290 de lei și în 2019, însă aceasta urcă la 435 de lei pentru trei puncte-amendă.

Pentru o amendă din clasa a doua de sanctiuni, şoferii vor trebui veți să scoată din buzunar între 580 și 725 de lei. Abaterile mai grave intră în clasa a III-a de sancțiuni, care aduce între șase și opt puncte-amendă, adică între 870 și 1.160 de lei.

Cea mai costisitoare abatere săvârșită de un șofer este pedepsită cu clasa a IV-a de sancțiuni, adică o amendă cuprinsă între nouă și 20 de puncte-amendă, respectiv o sumă cuprinsă între 1.305 și 2.900 de lei. Cu aceasta însă, este depăţit salariul minim pe economie și chiar salariul mediu pe economie.

Clasa a V-a de sancțiuni conform codului rutier 2018 și valabilă în Codul rutier 2019 este rezervată societăților și implică între 21 și 100 de puncte-amendă, adică o amendă între 3.045 de lei și 14.500 de lei. Această clasă de amenzi se aplică doar transportatorilor și a diferitelor societăți care încalcă articolele din Codul Rutier ce vizează persoanele juridice.

Tags:
Ultima oră
20:51 - Ciprian Pandea (PNL Călărași), despre șeful interimar al Gărzii de Mediu: Alexandru Lucian Vasile era adjunctul lui Octavian Berceanu, cu care a colaborat foarte bine, și este un om cu studii în domeniu
20:50 - Cine e noul șef al Gărzii de Mediu: Fiul primarului PNL din Jegălia a fost numit interimar în locul lui Octavian Berceanu, demis de Florin Cîțu în ciuda rezultatelor semnificative
20:39 - Octavian Berceanu: Demiterea mea se reflectă direct asupra calității aerului pe care îl respirăm, a vieții pe care o ducem și a modului în care gestionăm mediul și sănătatea noastră (VIDEO)
20:39 - Radu Oprea, despre partidul lui Liviu Dragnea: Au mai fost încercări ale foștilor lideri PSD, dar astăzi niciunul nu este un partid parlamentar (VIDEO)
20:11 - Sorin Cîmpeanu: Certificatul digital nu este o regulă aplicabilă în școli / Se discută și o posibilitate de extindere a testării (VIDEO)
19:55 - DSU o contrazice pe Dana Budeanu și lămurește situația de la Floreasca: Sunt internați 11 pacienți în ATI, dintre care doar 3 sunt vaccinați cu schema completă
19:48 - Sorin Cîmpeanu: Dacă se păstrează viteza de creștere a incidenței în București, vom ajunge la 6 la mie în octombrie. Previziunile specialiștilor spun că pragul va fi depășit pe o perioadă relativ scurtă (VIDEO)
19:31 - Campania de vaccinare înaintează lent: Circa 12.000 de persoane vaccinate în 24 de ore
19:29 - Bucurie mare în familia regală. Prințesa Beatrice a născut o fetiță (FOTO)
19:13 - Petre Cozma, mesaj dur: „Nu o să mai intru în Dinamo, nu mai vreau nimic cu numele lui Marian Cozma acolo”