Audi a prezentat vehiculul concept Skysphere. Modelul electric se poate conduce singur și are volan și pedale retractabile (VIDEO)

Audi a prezentat vehiculul concept Skysphere. Modelul electric se poate conduce singur și are volan și pedale retractabile (VIDEO)
Foto Facebook/ Audi

Skysphere este cel mai nou vehicul concept al Audi, fiind decapotabil. Mașina reușește să îmbină tehnologii de tipul Batmobile cu caracteristici de design agresive şi elemente de lux, informează CNBC.

Noul concept are ampatament adaptabil și își poate modifica dimensiunile în funcţie de modul de conducere. Modelul dispune de cabină digitală cu volan retractabil şi pedale proiectate să se retragă atunci când automobilul se conduce singur.

„Acesta este ceea ce numim lux progresiv. Aceasta nu este o maşină, ci mai degrabă un dispozitiv de experienţă”, a declarat marţi Henrik Wenders, şeful Audi, în cadrul unui eveniment de prezentare al noului model.

Compania a spus că Skysphere este conceput să se conducă singur, însă acest lucru nu este posibil acum. Autonomia vehicului electric este de aproximativ 310 mile, potrivit Audi.

Directorii companiei susțin că acest noul concept reunește ”două vehicule într-unul”.

Primul este un automobil decapotabil cu conducere agresivă, capabil să atingă 60 mph (96,56 km/h) în aproximativ patru secunde.

Al doilea este un autoturism care se va conduce singur şi se va extinde cu aproximativ 10 inci (25 cm) pentru o cabină mai mare şi mai confortabilă.

”Nu este doar un studiu de proiectare, ci un concept care ne arată, intern şi extern, ce este posibil”, a spus Wenders.

Maşina a fost prezentată marţi pentru 2021 Monterey Car Week din California, un festival de maşini de lux care include prestigiosul salon auto Pebble Beach Concours d’Elegance, potrivit G4media.

„Aceste maşini concept au un nou design care în cele din urmă reimaginează interiorul, habitaclul, ca centru al vehiculului, şi nu mai subordonează experienţa pasagerilor de cerinţele tehnologice”, a arătat compania într-un comunicat.

Ultima oră
12:31 - Ludovic Orban: PNL a reușit să învingă ciuma roșie. Cea importantă decizie strategică a fost cea din 2018, când am stabilit clar – Candidatul la președinție e Klaus Iohannis, candidatul la funcția premier e liderul PNL
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)