Capitala sud-coreeană lansează prima linie de autobuz care se conduce singur și arată ca o piesă Lego

Capitala sud-coreeană lansează prima linie de autobuz care se conduce singur și arată ca o piesă Lego
Capitala sud-coreeană lansează prima linie de autobuz care se conduce singur și arată ca o piesă Lego, sursă foto: captură YT

Capitala Coreei de Sud a lansat vineri prima rută de autobuz care se conduce singur, parte a unui experiment despre care inginerii au spus că are ca scop să-i facă pe oameni să se simtă mai confortabil cu vehiculele fără șofer pe șosele.

Noul autobuz arată ca o piesă Lego

Noul vehicul nu arată ca un autobuz obișnuit și are margini rotunjite împreună cu ferestre mari care îl fac să pară mai degrabă o jucărie decât o descoperire tehnologică.

Acest design este intenționat, a declarat Jeong Seong-gyun, șeful departamentului de conducere autonomă de la 42dot, start-up-ul responsabil pentru tehnologia de conducere autonomă, care este acum deținut de gigantul auto Hyundai.

„Acesta este viitorul”, a declarat el pentru AFP, adăugând că autobuzul a necesitat „un nou tip considerabil de design”.

Autobuzul arată un pic „ca o piesă Lego” și este fabricat din piese compozite pentru a ajuta la menținerea costurilor la un nivel scăzut și pentru a fi ușor de reprodus, a spus el.

Acesta folosește camere și lasere pentru a naviga în loc de senzori scumpi, a adăugat Seong-gyun.
Scopul companiei a fost de a face ca tehnologia să fie ieftină, sigură și ușor de transferat la mai multe tipuri de vehicule în viitor, de exemplu la camioanele de livrare.

Deocamdată – cu un șofer de siguranță care îl monitorizează îndeaproape – autobuzul se va conduce singur pe un mic circuit de 3,4 kilometri în centrul Seulului, care durează aproximativ 20 de minute.

Cetățenii se pot urca în două stații desemnate după ce își rezervă un loc gratuit printr-o aplicație

„Mă simt ca și cum tocmai am sărit într-o mașină a timpului pentru a vizita viitorul”, a declarat Kim Yi hae-ran, în vârstă de 68 de ani, după ce a călătorit 20 de minute în timpul lansării liniei de autobuz, vineri.

„M-am gândit că s-ar putea să amețesc din cauza accelerației bruște, dar nu am simțit nimic din toate acestea”.

Călătoria a fost „foarte lină și sigură”, ceea ce, potrivit acesteia, a făcut-o să se simtă mândră de progresul tehnologic pe care l-a făcut compania sud-coreeană.

Urmăriți B1TV.ro și pe