Cât costă schimbarea volanului de pe dreapta pe stânga / Ce piese trebuie înlocuite la realizarea conversiei

Cât costă schimbarea volanului de pe dreapta pe stânga / Ce piese trebuie înlocuite la realizarea conversiei
Sursa foto: Freepik

Românii aleg tot mai mult să achiziționeze autoturisme second-hand din Marea Britanie, cu volanul pe dreapta. Pentru a adapta mașina la traficul din țara noastră, șoferii trebuie să facă conversia, mutând volanul pe stânga.

Schimbarea volanului de pe dreapta pe stânga. Cât costă și care sunt piesele ce trebuie înlocuite

În ultimii ani, românii s-au obișnuit cu achiziționarea mașinilor second-hand din Marea Britanie, în special pentru că britanicii vând mai ieftin mașinile vechi, pentru evitarea plății unei asigurări mai mari.

Când vine vorba despre o mașină care necesită schimbarea volanului de pe dreapta pe stânga, vorbim despre un serviciu care costă cel puțin 2.000 de euro, prețul poate ajunge și la 2.500 sau chiar 3.000 de euro, potrivit observatornews.ro.

În general, manopera acestei conversii variază între 500 și 1.000 de euro, preț la care se adaugă și cel al pieselor necesare. De asemenea, prețul pieselor poate varia în funcție de marca și vechimea mașinii.

Pentru a schimba volanul la un autoturism, de pe dreapta pe stânga, avem nevoie de înlocuirea următoarelor piese: planşă de bord, pedale, oglinzi laterale, feţele de uşă cu comenzile pentru geamuri şi oglinzi, instalaţia electrică, faruri, ştergătoare, casetă de direcţie, conducte de frână, blocul de lumini, stopul de ceaţă.

Urmăriți B1TV.ro și pe