Câte modele Dacia Spring vor ajunge la clienți și când vor fi onorate comenzile din România

Câte modele Dacia Spring vor ajunge la clienți și când vor fi onorate comenzile din România
Luca de Meo, CEO al Grupului Renault, și Michel-Edouard Lecrerc, președintele comitetului strategic de la Centrul E. Lecrerc, alături de un automobil Dacia Spring în apropiere de Paris, Franța, în aprilie 2021. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / ABACA

Dacia a început să livreze primele modele Spring pe piețele europene, iar comenzile făcute din România vor fi onorate începând cu luna septembrie, însă este posibil ca unii clienți din țara noastră să aștepte și până în ianuarie 2022.

Câte modele Dacia Spring vor ajunge la clienți. Date oficiale

La startul precomenzilor, existau deja mii de solicitări pentru prima mașină electrică a producătorului auto. Într-o primă fază, nu mai puțin de 15.000 de modele Spring vor ajunge la clienți, transmite Playtech.ro.

„Dacia Spring, automobilul electric accesibil, a demarat în forţă, cu peste 15.000 de comenzi plasate deja pentru livrare în toamnă. Dacia continuă cu reînnoirea întregii sale flote: după noul Sandero şi Logan la finele lui 2020, noul Duster a fost dezvăluit în luna iunie 2021 iar marca va prezenta un nou model de familie cu 7 locuri la salonul auto de la München din luna septembrie”, informează Renault.

Câteva mii dintre acestea sunt pregătite pentru România. Pentru piața din țara noastră fuseseră efectuate peste 6.000 de precomenzi, în ciuda problemelor apărute pe parcurs – în orice caz, numărul lor rămâne cel mai probabil de ordinul miilor.

Renault și-a prezentat bilanțul pe primele șase luni ale anului. În primul semestru din 2021, grupul auto francez a raportat o creștere a vânzărilor cu 18,7%. În cazul automobilelor marca Dacia, vânzările s-au majorat cu 24,5%.

Vânzările au fost impulsionate de noul Sandero, cel mai bine vândut model de pe piața de retail din Europa.

„Într-un mediu care este perturbat în continuare de pandemia de COVID-19, Renault Group a vândut 1,422 milioane de vehicule în prima jumătate a lui 2021, în creştere cu 18,7% comparativ cu 2020, dar cu 24,2% mai puţin decât în prima jumătate a lui 2019”, se arată în comunicatul transmis de proprietarul Dacia.

Fabrice Cambolive, director de vânzări la marca Renault, spune că modele precum versiunea hibridă a Clio se vând bine, ceea ce permite grupului să facă progrese în termeni de preț.

Ultima oră
14:53 - Fraudă în numele Enel. Dacă și tu ai fost sunat de către necunoscuți pentru a schimba brusc furnizorul de gaze e posibil să fi luat o mare țeapă. Sute de români au fost păgubiți
14:32 - David Popovici, premiat de Ministerul Educației: „Aș vrea să profit de imaginea și de valul pe care l-am creat, să inspir cât mai mulți copii să se apuce de sport”
14:15 - Miniștrii de externe ai României și Marii Britanii, scrisoare către Președintele Consiliului de Securitate al ONU pe tema atacului împotriva vasului „Mercer Street”
13:56 - Fenomenul ce ia amploare! Cum reuşesc turiştii care vin din Grecia să păcălească vameşii la graniţa României cu Bulgaria. Şiretlicul e foarte periculos
13:56 - Cristian Băcanu (PNL): Remarc, la fel ca Președintele Iohannis, că desființarea Secției Speciale pentru Magistrați bate pasul pe loc
13:55 - Șarpe de un metru descoperit în Parcul Herăstrău, aproape de locul de joacă pentru copii
13:09 - GCS: Numărul de infectări cu SARS-COV-2 în ultimele 24 de ore, în creștere
13:02 - INS: Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în primele şase luni cu 13,4%, în timp ce în luna iunie a fost de 12% faţă de iunie 2020
12:48 - Ambasada SUA din Viena, jefuită. Hoții au furat o piesă în valoare de 700.000 de euro
12:31 - Klaus Iohannis, critici la adresa ministrului Justiției, Stelian Ion: „Nu a găsit calea potrivită pentru desființarea SIIJ” / „Sunt şi alte reforme care au fost promise şi deocamdată auzim că se întâlnesc şi se discută”