Ce afecțiuni îi vor opri pe șoferi să mai primească permisul auto în 2023

Ce afecțiuni îi vor opri pe șoferi să mai primească permisul auto în 2023
Sursa foto: Pixabay

În România, unii șoferi nu mai au voie să conducă, însă nu este vorba despre vârsta acestora, întrucât în Codul Rutier nu este menționat nimic despre acest aspect. Există alte cauze pentru care șoferii nu mai pot beneficia de permisul auto.

Unul dintre motivele cele mai importante pentru care șoferii din România nu mai pot primi permisul auto este faptul că aceștia nu mai sunt apți din punct de vedere medical. Acest lucru lasă an de an mulți români fără permis auto.

Alte motive pentru care permisul auto nu mai poate fi reînnoit

Printre afecțiunile pentru care românii nu mai pot beneficia de permis auto se află și scleroza multiplă, boala Parkinson și demența/boala Alzheimer, întrucât acestea pot provoca mișcări întârziate, judecată slabă și memorie alterată, însoțită de confuzie, conform playtech.ro.

Alte afecțiuni care te pot lăsa fără permisul auto

  • Epilepsia;
  • Vertijul;
  • Afecțiunile cardiace;
  • Diabetul;

Toate aceste afecțiuni împiedică buna concentrare a șoferilor din cauza convulsiilor aduse de epilepsie, din cauza amețelilor aduse de vertij, din cauza bolilor de inimă, din care fac parte atacurile de cord sau angina pectorală și din cauza glicemiei scăzute în cazul unui bolnav de diabet.

În România, indiferent de problema de sănătate pe care șoferul o prezintă, medicii specialiști pot recomanda suspendarea permisului auto. Aceștia pot lua decizia suspendării permisului doar pe baza unor analize medicale care se fac la schimbarea carnetului auto.

Urmăriți B1TV.ro și pe