Ce au decis autoritățile din Germania în cazul miliardarului prins cu 400 de kilometri pe oră pe autostradă: „Nimeni n-a fost în pericol”

Ce au decis autoritățile din Germania în cazul miliardarului prins cu 400 de kilometri pe oră pe autostradă: „Nimeni n-a fost în pericol
/ Foto: Pixabay.com

Parchetul din oraşul german Stendal a deschis o anchetă penală pe numele miliardarului care a circulat cu 417 kilometri la oră pe o autostradă din Germania la începutul anului.

Decizia Poliţiei în cazul miliardarului prins cu 400 de kilometri pe oră pe o autostradă din Germania

Miliardarul ceh s-a filmat în timp ce conducea cu viteza de 417 kilometri la oră pe o autostradă în Germania. Astfel că, Parchetul din oraşul german Stendal, landul Saxonia-Anhalt, a deschis o anchetă.

Bărbatul a circulat pe autostrada germană A2 cu 417 kilometri la oră, iar poliţiştii l-au suspectat că a participat la o cursă rutieră ilegală.

La începutul lunii mai, procurorul a încheiat ancheta miliardarului din lipsă de probe, relatează cehii de la Blesk.cz.

Conform sursei citate, anchetatorii nu au reuşit să demonstreze că bărbatul a comis o infracţiune, prin urmare nu a fost acuzat. Totodată, poliția nu a putut să demonstreze că bărbatul a avut un comportament neadecvat în trafic şi că a încercat să atingă „cea mai mare viteză posibilă”.

De asemenea, parchetul a mai specificat că  pe autostradă erau puține vehicule şi vizibilitatea era bună, explicând că nimeni nu a fost pus în pericol, conform adevarul.ro.

Miliardarul ceh Radim Passer, anchetat în Germania după ce s-a filmat în timp ce gonea cu 417 km/h pe o autostradă

Parchetul din Stendal, oraș aflat în landul german Saxonia-Anhalt, a deschis în luna februarie o anchetă împotriva unui miliardar ceh care s-a filmat în timp ce conducea un automobil Bugatti Chiron cu o viteză amețitoare pe o autostradă din Germania.

În Germania, șoferilor „li se recomandă” să nu aibă viteze mai mari de 130 km/h pe autostradă. Cu toate acestea, în 2021, miliardarul ceh Radim Passer s-a filmat în timp ce conducea un Bugatti Chiron cu 417 km/h pe o autostradă care leagă Berlinul de Hanovra, transmite Fourals.

Radim Passer a postat videoclipul pe YouTube în ianuarie 2022.

„Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru siguranța și condițiile bune care ne-au permis să atingem viteza de 417 km/h”, spunea miliardarul în filmarea respectivă, susținând că „vizibilitatea a fost bună” și că automobilul are un sistem de frânare care îi permite să dezvolte o asemenea viteză.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
20:29 - Kaufland retrage un produs de la raft, din cauza riscului de electrocutare. Consumatorii sunt sfătuiți să-l deconecteze de la rețeaua electrică
20:17 - Simona Halep vs. Magdalena Frech în turul III de la Wimbledon. Când se joacă meciul și cum arată duelul din punct de vedere statistic
20:13 - Proiect: după naștere, mamele să beneficieze de servicii de consiliere psihologică. Doar cele cu asigurări de sănătate
20:06 - Turiști români, dezamăgiți de condițiile dezastruoase dintr-un hotel din Turcia: „Nu credeam că mai există asemenea bombe”
20:03 - Theodor Paleologu: Putin era chitit să atace Ucraina indiferent ce concesii i se făceau. El vrea să șteargă Ucraina de pe hartă, considerând-o o invenție antirusă / Zelenski e un comunicator fabulos (VIDEO)
19:52 - Nicolae Ciucă: SUA, cel mai apropiat aliat militar al nostru / Anul trecut, comerțul bilateral a atins un nou maxim istoric / Avem încredere că procesul de aderare la OCDE va fi accelerat (VIDEO)
19:37 - Borșul este amenințat de război, spune Unesco și-l pune pe lista de urgență alături de subiecte cum ar fi protecția jurnaliștilor
19:29 - Nicolae Ciucă: Cel mai bun mod de a răspunde la agresiunea Rusiei, să acționăm împreună ca o singură comunitate euroatlantică de valori și idealuri. România, un susținător ferm al unității transatlantice (VIDEO)
19:24 - Wizz Air și Ryan Air, în vizorul ANPC după sute de sesizări privind serviciile oferite
19:07 - Ministrul finlandez de externe: Arhitectura europeană de securitate a fost spartă. Există un nou tip de zid de fier între Rusia și restul. „Desigur” că un război în Europa dincolo de Ucraina este o posibilitate