Ce trebuie și ce nu trebuie să faci atunci când vrei să dezgheți mai ușor mașina iarna

Ce trebuie și ce nu trebuie să faci atunci când vrei să dezgheți mai ușor mașina iarna
Foto: Pixabay.com

Ploaia înghețată și poleiul au fost anunțate din mai multe zone din România, iar unul dintre lucrurile pe care șoferii ar fi bine să le știe, atunci când urmează să plece la drum, este cum pot dezgheța mai ușor mașina. Totodată nu trebuie nici să uitați să adaptați autoturismul la condițiile de drum, mai exact să fie echipat cu anvelope de iarnă și lanțuri.

Unul dintre efectele ploii de gheață este acela că transformă mașina într-o carcasă înghețară, fiind extrem de greu pentru șoferi să se urce la volan.

Sfaturi pentru a dezgheța mai ușor mașina

Pentru început, încercați să folosiți racleta pentru a dezgheța și curăța mașina. Totuși, dacă stratul de gheață este prea gros, puteți apela la un spray sau chiar un amestec pe bază de alcool și apă. Racleta este cea mai bună și rapidă variantă dacă stratul de gheață este unul fin, subțire.v

Lichidul de parbriz, varianta potrivită pentru vremea rece este și el ideal atunci când trebuie să dezghețați mașina. Va funcționa foarte bine un strat subțire și chiar și mediu de gheață.

Un spray special de dezghețat parbrizul și portierele mai poate fi o soluție extrem de bună în astfel de cazuri. De cele mai multe ori, spray-urile pentru dezghețat funcționează la temperaturi minime extreme și se găsesc în benzinării, magazine specializate și chiar și supermarketuri.

Deszăpeziți mașina imediat ce s-a oprit ninsoare. În acest fel, stratul de zăpadă va fi mult mai fin și inclusiv mult mai ușor de îndepărtat cu o mătură sau cu racleta. Astfel, veți evita situația în care zăpada îngheață pe mașină și va fi mult mai ușor de îndepărtat, stratul fiind unul solid.

Ce nu trebuie să faci când vrei să dezgheți mașina

Este foarte important să nu aruncați apă fierbinte pe mașină. Deși poate părea o situație care să vă scoată din impas, ea ar putea să strice mai mult decât să rezolve. Există riscul ca parbrizul să se crape în cazul în care folosiți apa fierbinte!

Nu plecați niciodată la drum, în condiții de iarnă, dacă nu ați schimbat anvelopele și nu le-ați pus pe cele specifice anotimpului în care vă aflați.

Nu agresați ștergătoarele cu mâna, în încercarea de a le desprinde de gheața formată pe parbriz. Evitați aceste mișcări pentru că, din păcate, riscați să le avariați, iar apoi să funcționeze deficitar sau să le rupeți ori să nu mai funcționeze deloc.

Ultima oră
10:46 - Daniela Crudu, în lacrimi în emisiunea lui nea Marin. Comentariul prezentatorului a făcut-o să plângă în hohote, la Antena 1 (VIDEO)
10:43 - Fiica cea mică a lui Adrian Minune se pregătește de nuntă la doar 18 ani. Adriana Simionescu: „Eu nu concep să divorțezi. Ți-ai ales persoana nepotrivită, rămâi nefericită până la adânci bătrâneți” (GALERIE FOTO)
10:39 - Gabriela Ruse, eliminată de la Australian Open de Veronika Kudermetova. Tot miercuri a părăsit turneul și Jaqueline Cristian
10:38 - Radu Țincu: Valul 5 durează mai mult în Europa pentru că Omicron se transmite mult mai repede. În România e posibil să ajungem chiar la o triplare a numărului de cazuri în perioada următoare (VIDEO)
10:18 - Adolescent înjunghiat la Timișoara. Băiatul se îndrepta spre școală și ar fi avut o altercație
10:12 - Tranzacţie de 70 de miliarde de dolari: Microsoft cumpără Activision Blizzard
10:04 - Tentativă de omor la metroul din București. O femeie a încercat să arunce două persoane în fața trenului, la stația Lujerului (VIDEO)
09:56 - Record de decese COVID-19 în Australia, unde spitalele resimt tot mai mult presiunea variantei Omicron
09:48 - Ce a spus Andreea Marin când a fost întrebată dacă ar colabora cu Ștefan Bănică Jr. Răspunsul surprinzător a venit în direct, la TV
09:41 - Codin Maticiuc vrea să facă un film cu Liviu Vârciu. Ce sume a investit în pasiunea lui: „Sunt banii mei, nu-s împrumutați de la bancă” (GALERIE FOTO)