Cea mai hi-tech mașină produsă vreodată în România iese la rampă: Imagini desprinse din altă lume cu noul Ford Puma (VIDEO)

Cea mai hi-tech mașină produsă vreodată în România iese la rampă: Imagini desprinse din altă lume cu noul Ford Puma (VIDEO)

Noul Ford Puma este al doilea SUV care intră în producție la Craiova, iar dezvoltatorul american a prezentat în premieră imagini și detalii despre cea mai „verde” și hi-tech mașină produsă vreodată în România, potrivit zf.ro.

LACRIMI PENTRU ADRIANA BAHMUȚEANU! I-AU DESPICAT BURTA! IMAGINI GREU DE PRIVIT! SILVIU PRIGOANĂ E ÎN STARE DE ȘOC (GALERIE FOTO)

Așadar, Ford Puma este primul automobil hibrid produs vreodată pe meleagurile noastre, dar și primul proiectat pentru a primi cinci stele la EuroNCAP. Ba mai mult, atunci când va fi lansat, modelul va readuce în curtea Ford titlul de cea mai puternică şi rapidă maşină produsă local.

DOLIU ÎN LUMEA MUZICII! S-A STINS DIN VIAȚĂ LA DOAR 49 DE ANI! MAREA STEA A PLECAT LA CERURI (FOTO)

Primele modele de preserie au fost deja produse la Craiova, iar uzina se pregătește să producă pentru prima dată două modele Ford în același timp.

ALERTĂ METEO! ROMÂNIA, MĂTURATĂ DE FURTUNI VIOLENTE! CERUL SE RUPE ÎN DOUĂ! IMAGINI APOCALIPTICE

SUV-urile reprezintă acum mai mult de 20% din vehiculele comercializate de Ford în Europa. Vânzările de SUV-uri Ford au crescut în 2018 la nivel european cu peste 19 procente, scrie sursa citată.

Publicația mai notează că noul Noul Ford Puma introduce un nou capitol în identitatea de design a Ford, cu un stil ce include blocurile optice distinctive şi liniile atletice, aerodinamice. Dimensiunile compacte ale acestui SUV oferă o gardă la sol ridicată pentru o experienţă plină de încredere la volan şi o capacitate de încărcare de top în segment: 456 de litri, volum peste cel întâlnit în segmentul compact şi fiind aproape de cel de obicei regăsit în cazul clasei medii.

Sistemul de propulsie mild-hybrid integrează asistenţa electrică a cuplului cu un motor pe benzină EcoBoost de 1,0 litri, cu trei cilindri şi frecare redusă, oferind un vârf de putere de până la 155 CP.

„Clienţii ne-au spus că îşi doresc un vehicul compact care să iasă în evidenţă prin design, dar care oferă şi soluţii dedicate vieţii de zi cu zi. Rezultatul este noul Ford Puma – carismatic, practic şi cu tehnologii care includ scaune cu masaj şi motorizări mild-hybrid”, spune Stuart Rowley, preşedinte Ford Europa.

Tehnologiile avansate de asistenţă a şoferului care oferă o experienţă de conducere mai simplă şi mai puţin stresantă includ: Tempomatul Adaptiv cu Oprire-Pornire (Adaptive Cruise Control with Start & Stop), Sistemul de recunoaştere a indicatoarelor rutiere (Speed Sign Recognition) şi Sistemul de centrare pe mijlocul benzii (Lane Centring) care să-i ajute pe şoferi să ruleze fără efort pe autostradă sau în zonele cu trafic intens.

Un alt detaliu absolut avangardist este reprezentat de noul sistem de avertizare asupra pericolelor locale (Local Hazard Information), care poate informa şoferul cu privire la situaţiile periculoase de pe şosea înainte ca acestea să devină vizibile şoferului sau vehiculului.

Urmăriți B1TV.ro și pe