Cel mai scump Lamborghini din lume a fost expus pentru vânzare în Dubai: Este fabricat din aur, platină și diamante

Cel mai scump Lamborghini din lume a fost expus pentru vânzare în Dubai: Este fabricat din aur, platină și diamante
Foto: emirates247.com

Cel mai scump Lamborghini din lume, Aventador LP 700-4, fabricat din aur, platină și diamante, a fost expus pentru vânzare în Dubai.

Producătorii autoturismului speră să obțină 7,3 milioane dolari în urma tranzacției, relatează agenția de presă Ria Novosti.

Lamborghiniul din aur, care se pretează la nominalizare la patru categorii în Cartea Recordurilor Guinness, inclusiv ca cea mai scumpă maşină, cel mai scump logo şi singura maşină construită din 500 kg de aur, există în variantă redusă la scara de 1:8.

Mașina va fi fabricată în mărime reală în momentul apariției unui cumpărător, însă nu înainte ca acesta să achite un avans.

Producătorii dau asigurări că viitorul proprietar va putea să opteze pentru unele moficări de design. Și finisaj.

Modelul din aur Lamborghini Aventador LP 700-4 a fost proiectat de inginerul german Robert Gulpen, care în ultimii 12 ani s-a specializat în inventarea automobilelor din clasa ‘super-lux’, cu utilizarea de metale şi pietre preţioase.

Corpul mașinii este realizat din fibre de carbon, acoperite cu 500 kg de aur pur şi finisaje de platină. Farurile şi tapiţeria scaunelor sunt încrustate cu 700 de diamante de cea mai înaltă calitate. Diamante sunt montate chiar şi în becurile din interiorul maşinii.

După Dubai, Lamborghini din aur va fi expus la Abu Dhabi, iar, în noiembrie, va lua parte la Dubai International Motor Show.

Tags: