Schimbare MAJORĂ în Codul Rutier: Ce se întâmplă cu cauciucurile de iarnă din această lună! Șoferii români intră în PANICĂ

Schimbare MAJORĂ în Codul Rutier: Ce se întâmplă cu cauciucurile de iarnă din această lună! Șoferii români intră în PANICĂ

Veşti teribile pentru şoferii din România, în contextul în care meteorologii prognozează că iarna va veni mai devreme anul acesta.
Ordonanţa de Guvern 5/2011 sau ”Legea cauciucurilor de iarnă”, intrată în vigoare chiar de la 1 noiembrie 2011, stabileşte că șoferii trebuie să își echipeze mașinile cu anvelope de iarnă.

Potrivit acesteia, conducătorii auto nu sunt neapărat obligați să aibă mașinile echipate cu anvelope de iarnă începând cu 1 noiembrie, ci doar dacă aleg să conducă pe drumurile publice ”cu probleme”, scrie a1.ro.
În plus, Ordonanța de urgență nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice din Codul Rutier consideră contravenție ce se încadrează în clasa a IV-a de amenzi, în cazul neechipării mașinilor cu anvelope de iarnă, pe drumurile acoperite de zăpadă, gheață sau polei.

Șoferii riscă să rămână fără certificat de înmatriculare și amenzi între 1305 și 2.900 de lei.

Noutatea în acest an însă este că șoferii pot plăti jumătate din amenzile primite în termen de 15 zile.

Tags:
Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)