Comisia Europeană a adoptat legea care obligă producătorii de maşini să introducă sistemul de frânare automată

Comisia Europeană a adoptat legea care obligă producătorii de maşini să introducă sistemul de frânare automată
Foto: bmwtuningmag.com

În condițiile în care peste 100.000 de oameni mor annual pe șoselele din UE, Comisia Europeana a adoptat o lege care obligă producătorii de maşini să introducă un sistem revoluţionar.

Lege obligă marile companii să instaleze sisteme de frânare automată pe toate mașinile noi vândute. Reglementarea va intra în vigoare din 2014 și va trebui asimilată în toate statele membre ale uniunii europene.

Concret, fiecare autoturism nou vândut, care va ieşi pe poarta fabricii va trebui să aibă instalat sistemul de frânare de urgenţă. Sub denumirea Autonomous Emergency Braking, sistemele vor fi capabile să anticipeze o coliziune frontală iminentă.

Sistemul automat de frânare presupune posibilitatea mașinii să frâneze independent, autonom pentru a evita accidente. Acesta funcționeaza fie cu un radar, fie cu o camera video, astfel încât mașina atunci când detecteaza un obiect frânează independent de reacțiile șoferului, fie pentru a evita accidentul, fie pentru a micșora viteza de impact și astfel a evita niste accidente foarte grave.  

În funcţie de modele dar şi de complexitatea sistemelor acestea vor putea avea doua variante de acţionare.  Conform studiilor, noul de sistem de frânare ar reduce numărul accidentelor cu până la 27%.

Sistem de frânare obligatoriu

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_22699').select();" id="embed_text_22699" />