Cum a trimis Elon Musk, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, peste 1 milion de euro în România

Cum a trimis Elon Musk, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, peste 1 milion de euro în România
Sursă foto: Facebook / Elon Musk

Elon Musk, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, şi-a îndreptat atenţia şi către România. La începutul acestui an, Tesla și-a deschis sucursală în România, în sectorul 4, pe Calea Șerban Vodă. Societatea a fost denumită Tesla Motors România și urmează pentru început să amenajeze stații Supercharger, de încărcare rapidă pentru mașini electrice.

Recent, Musk a trimis către ţara noastră o sumă importantă de bani: 1 milion de euro. Capitalul social al firmei din România a fost astfel majorat substanțial, de la 200 lei la 50.000 lei, diferența de 5,645 milioane de lei fiind reprezentată de prima de emisiune.

Românii cumpără Tesla

Câte maşini Tesla avem în România? Anul trecut erau 56. Compania americană a înregistrat o creștere de 250%, comparativ cu 2019, când erau înmatriculate doar 16 unități.

Compania a decis, încă din ianuarie ca, alături de București, să amenajeze stații de încărcare a mașinilor electrice în Pitești, Timișoara, Sibiu.

Ce avere are Elon Musk?

Elon Musk are o avere estimată la peste 160 de miliarde de dolari, sumă ce-l poziționează pe locul 3 în topul bogaților de pe planetă, în spatele lui Jeff Bezos, fondatorul Amazon și al lui Bernard Arnault, fondatorul gigantului de modă LVMH. Antreprenorul a vorbit în cadrul unei conferințe despre principalele investiții care îi alimentează imensa avere.