Elon Musk, de neoprit. Cifrele Tesla o confirmă

Elon Musk, de neoprit. Cifrele Tesla o confirmă

Elon Musk, fondatorul Tesla și Space X, continuă ascensiunea impresionantă, în topul celor mai bogați oameni din lume. Afacerile îi merg strună, iar cifrele o confirmă. În trimestrul al doilea din anul în curs, Tesla a raportat venituri de 1 miliard de dolari, de zece ori peste nivelul de anul trecut.

Mai exact, Tesla a înregistrat în intervalul aprilie-iunie un venit net de 1,14 miliarde de dolari. Astfel, a reușit în premieră să depășească pragul de 1 miliard de dolari. Compania americană a raportat veniturile din T2 la finalul ședinței de tranzacționare de luni, în urma căreia acțiunile la bursă au cunoscut o creștere de 2%, informează CNBC. Cu toate acestea, față de începutul anului, acțiunile Tesla, de la bursă, au scăzut cu aproape 10%.

În al doilea trimestru, Tesla a produs 206.421 de mașini, dintre care 201.250 au fost vândute.

Per total, veniturile diviziei auto au urcat la 10,21 miliarde de dolari.

Câte mașini Tesla au cumpărat românii în 2020

România are în prezent cel mai „agresiv” plan pentru maşini electrice, oferind o subvenţie de 10.000 de euro.

Dintre „automobilele verzi”, maşinile electrice au ocupat primul loc în preferințele românilor, urcând în vânzări cu 41%. O creştere şi mai puternică s-a înregistrat în rândul hibridelor plug-in, de 141%.

La începutul anului, în România erau înscrise în circulație 164 de mașini Tesla, dintre care 94 de unități sunt Model S, 44 de mașini electrice sunt Model 3 și 26 de unități sunt SUV-ul Model X. Peste 100 de mașini electrice Tesla au intrat în parcul auto numai anul trecut, o creștere de 3-4 ori mai mare față de anul 2018. Majoritatea mașinilor au fost cumpărate de persoane juridice.

Tesla Model 3 a fost anul trecut pe locul 7 întopul înmatriculărilorde mașini electrice noi în România.

Tesla a fost brandul cu cea mai puternică creştere în 2020 în România, de 250% în primele 11 luni.

Ultima oră
21:34 - Noi probleme la alegerile din USR PLUS: „Cică deja am votat… lucru neadevărat. De ce apare că am votat cu Barna când aseară nu s-a încărcat pagina?”
21:21 - Dacian Cioloș: Nu am discutat nimic cu Florin Cîțu sau cu cineva din conducerea PNL după congresul lor. USR PLUS nu se întoarce la guvernare decât în condițiile deja expuse – alt premier și calendar clar de reforme
21:09 - Andreea Marin a fost infectată cu coronavirus: „Probabil am avut una dintre cele mai ușoare forme de Covid pentru că am fost păzită de vaccin”
20:51 - Proiecțiile sugerează un rezultat strâns la alegerile federale din Germania. Fără Angela Merkel, conservatorii germani par să se îndrepte spre cel mai slab rezultat din ultimii 72 de ani
20:25 - Comuniștii au câștigat alegerile locale din Graz. Surpriză în orașul austriac care avea același primar de aproape două decenii
19:54 - Alegeri federale Germania, rezultate exit-poll: Social-democrații sunt pe prima poziție, cu un avans fragil față de CDU
19:49 - Cristian Diaconescu: Angela Merkel iese cu capul sus. A fost o susținătoare a atenției pentru Europa de Est, iar pe noi, românii, în anumite momente ne-a ajutat efectiv (VIDEO)
19:12 - Rareș Bogdan, reales în funcția de prim-vicepreședinte al PNL. Ceilalți trei prim-vicepreședinți propuși de echipa Cîțu nu au avut contracandidat
19:09 - Daniel Fenechiu: Florin Cîțu a spus că prioritatea este refacerea coaliției / Nu cred că se pune problema unei „epurări” în PNL. Personal cred că ar trebui analizată conduita manifestată sâmbătă la adresa lui Klaus Iohannis (VIDEO)
18:45 - Loto 6/49. Rezultate Loto 6/49, Joker, Noroc Plus și Super Noroc