Cum îmi aleg noile mele anvelope de vară?

Cum îmi aleg noile mele anvelope de vară?
Foto simbol: Pixabay

În primul rând, nu există anvelope de vară perfecte pentru orice tip de șofer. Contează să le alegi pe cele potrivite pentru mașina ta, dar și pentru așteptările tale. Pentru ca procesul de selecție a modelului de care ai nevoie să fie mai ușor, specialiștii de la anvelope.ro îți recomandă să ții cont de următoarele aspecte:

  1. Tipul mașinii tale

Tipul mașinii este un prim criteriu de care să ții cont când alegi noile tale anvelope de vară. Vestea bună este că producătorii de anvelope și-au extins foarte mult oferta în ultimii ani și au dezvoltat game de cauciucuri destinate vehiculelor compacte, SUV-urilor, dar și modelelor sport. Nu uita să ții cont și de recomandările producătorului autoturismului tău.

  1. Stilul personal de șofat

După cum ai descoperit deja, există cauciucuri care se remarcă atât printr-un randament ridicat raportat la numărul de kilometri parcurși, cât și prin economia de combustibil. Acestea s-ar putea să ți se potrivească dacă obișnuiești să parcurgi distanțe lungi și te interesează să eficientizezi cât mai mult costurile combustibilului. Pe de altă parte, dacă stilul tău de șofat este mai degrabă sportiv și, în plus, nici nu pui mare preț pe economisirea combustibilului, cu siguranță ți se vor potrivi mai bine anvelope vară cu o manevrabilitate mai bună și cu o performanță excelentă la frânare.

  1. Drumurile pe care le parcurgi în mod regulat

Dacă obișnuiești să mergi cu mașina doar în oraș, atunci este bine să te orientezi către un set de cauciucuri cu o compoziție moale. Acestea sunt special concepute pentru a asigura performanță optimă la viteze reduse. În schimb, dacă traseele tale sunt preponderent extraurbane și au un număr mare de kilometri, atunci este indicat să optezi pentru anvelope adaptate acestei nevoi, care asigură performanță bună și care te ajută și să economisești combustibil.

  1. Bugetul

În funcție de bugetul pe care îl poți aloca, poți opta între anvelope din gama de buget, medie sau premium. De exemplu, din gama medie, poți alege un set de anvelope Davanti. Fiecare dintre cele șapte modele de vara raspunde nevoilor și așteptărilor unor tipologii diferite de șoferi, remarcându-se prin performanțe ridicate pe umed. După cum vezi, nu există setul de anvelope de vară perfect. Există, însă, setul de anvelope perfect pentru tine, nevoile și așteptările tale.

Iti dorim drumuri plăcute și întotdeauna sigure.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
14:07 - Alexandru Rafila, despre distribuţia comprimatelor de iodură de potasiu: „Îndemn persoanele cu vârsta până la 40 de ani să se prezinte la medicul de familie să primească prescripţia”
13:50 - Polițiștii de frontieră au avut parte de o „surpriză”. Doi sirieni au fost găsiți ascunşi în podeaua unei mașini la Calafat
13:44 - Ionuț Stroe (PNL), reacție la speculațiile privind o schimbare de miniștri: Nu e cazul unei remanieri. Guvernul are foarte mult de lucru și e o perioadă extrem de sensibilă (VIDEO)
13:42 - Val de spargeri în Sectorul 1. Bucureștenii sunt terorizaţi de hoţii care le sparg maşinile chiar în mijlocul zilei
13:25 - Un român a trecut printr-o experiență neplăcută pentru că nu a avut grijă să citească contractul pe care l-a semnat: Cât l-a costat vacanța în Grecia
13:22 - ANAF a început executarea silită a Dianei Șoșoacă. Lucian Heiuș: Are un comportament ca orice alt contribuabil rău platnic – Inventează duşmani şi lansează scenarii fanteziste
13:17 - S-a aflat! Când va fi difuzat noul sezon „Chefi la cuțite”
13:12 - Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual anunță proteste marți la Ministerul Finanțelor: „Ne-a ajuns până la os”
12:57 - Salvamarii, exasperați de turiștii care le ignoră avertismentele: Să aibă grijă de ei și de copiii lor! Ne-am transformat în babysitter?
12:50 - Peste 40 de unități de voluntari, formate în 20 de regiuni din Rusia. Invadatorilor li se promit salarii de sute de mii de ruble