Dacia anunță noi modele de Duster! Ce spune producătorul despre apariția versiunii 4×4 cu transmisie automată

Dacia anunță noi modele de Duster! Ce spune producătorul despre apariția versiunii 4x4 cu transmisie automată
Foto: CGTrader

Dacia pregătește noi versiuni pentru SUV-ul Duster, în contextul în care producția sa de automobile a crescut cu 7% în anul 2018, comparativ cu anul anterior.

Așadar, scrie sursa citată, Dacia Duster va beneficia de o extindere a gamei de motorizări în perioada următoare, pe măsură ce clienţii doresc un nou motor pe benzină de generaţie nouă, dar şi o cutie automată.

„Am început deja producţia lui Duster cu motorul 1,3 TCe cu tracţiune faţă. Cutia de viteze automată cu dublu ambreiaj de tip EDC va reveni, dar nu putem spune când. Atunci când s-a făcut trecerea la standardele WLTP am prioritizat şi ne-am concentrat întâi pe cutia manuală care reprezenta 85% din vânzări, după care pe restul. De asemenea, în viitor Duster va avea o versiune 4×4 cu transmisie automată, însă nu putem spune când”, a spus Christophe Dridi, directorul general al Automobile Dacia, potrivit sursei citate.

Duster începea anul 2018 cu o gamă care includea motorul supraalimentat pe benzină 1,2 TCe 125 CP, care venea inclusiv în versiune 4×4 cât şi tracţiune faţă, dar şi cu un motor diesel 1,5 litri 110 CP alături de o cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj de tip EDC – disponibilă numai pe versiunea cu tracţiune faţă. Cu toate acestea, Bogdan Alecu de la zf.ro precizează că ambele versiuni au dispărut din gamă odată cu intrarea în vigoare a măsurilor privind Procedura de Testare a Vehiculelor Ușoare Armonizată la Nivel Mondial.

Ba mai mult, pe piața din Marea Britanie, anul trecut, SUV-ul de la Dacia a fost comercializat numai cu motorul pe benzină de 1,6 litri, cu toate că piaţa britanică este una dintre cele mai exigente din lume.

Chiar și așa, arată publicația, vânzările noului Duster au continuat să crească, principalul „motor” fiind în continuare dieselul 1,5 litri dCi cu tracţiune faţă în Vest şi 4×4 în România. În ceea ce privește primele 10 luni ale anului trecut, Dustar a înregistrat o creștere cu o treime la nivel european, depășind 152 de mii de unități. Pe tot anul, producția a urcat cu 15%, la un total de 237 de mii de mașini.

Așadar, producția Automobile Dacia a urcat cu 7% în 2018. Cea mai mare cotă din producție a reprezentat-o Duster (circa 70%), cu un preț mediu estimat de zf.ro la 15 mii de euro cu TVA. Locul secund l-a ocupat modelul Sandero, a cărei producție a crescut cu 2.000 de unități față de anul 2017.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)