Dacia ar putea lansa un SUV mai mic decât Duster, hibrid sau electric

Dacia ar putea lansa un SUV mai mic decât Duster, hibrid sau electric
Foto: Pixabay

Dacia ar putea să lucreze la proiectul unui SUV similar cu Jeep Avenger, care să ofere propulsie hibridă și chiar electrică, pentru a „umple” golul dintre Dacia Spring și viitorul Duster.

Oficialii Dacia și Renault au confirmat faptul că marca românească va lansa două noi modele

În ultimele luni, oficialii Dacia și Renault au confirmat faptul că marca românească va lansa două noi modele, în orizontul de timp de după debutul lui Duster (2024) și Bigster (2025).

Mai mult decât atât, Xavier Martinet a detaliat și a spus că vor fi două modele compacte, dezvoltate pe platforma CMF-B, care se regăsește și azi pe Sandero și Jogger, potrivit Profit.

Publicația L’Automobile Magazine susține însă, bazat pe speculații tehnice, că Dacia ar putea să dezvolte un SUV mai mic decât Duster, care ar completa golul pe care mrca îl are în prezent între Dacia Spring și Duster, o zonă în care Sandero Stepway reprezintă un produs extrem de atractiv pentru clienții din Europa, dar care nu este un SUV în adevăratul sens al cuvântului.

Noul model ar putea fi asemănător cu noul model Jeep Avenger, lansat anul trecut în Europa, inclusiv cu propulsie electrică, și care a câștigat titlul de Mașina Anului.

„Intercalat între Spring și Duster, SUV-ul de buzunar Dacia va avea un format comparabil cu cel al Jeep Avenger (4,08 metri)”, scriu jurnaliștii francezi, care însă nu își bazează afirmațiile pe nicio sursă.

Dacia va avea cu certitudine o nouă generație Sandero care va dispune de propulsie electrică, după cum au declarat Denis Le Vot, CEO-ul Dacia, și Giles Le Borgne, șeful ingineriei în Renault Group, în timpul unei vizite în România.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
18:10 - Preot din Moscova, filmat în timp ce lovea o bunicuță doar pentru că s-a apropiat să vândă câteva flori mai aproape de el (VIDEO)
18:06 - Job-urile care îți pot asigura un venit de 4.000 de lei pe lună / Multe domenii caută oameni talentați și calificați
17:54 - Florin Cîțu: În PNRR scrie foarte clar că nu trebuie să existe mai multe sisteme de pensii și că nu putem să mai avem creșteri din pixul politicianului. Poți să introduci câteva excepții, dar astăzi la noi e Vestul Sălbatic (VIDEO)
17:53 - Un român a fost găsit înjunghiat mortal, în Marea Britanie, după ce a câștigat 2.000 lire la cazino
17:40 - Ce trebuie să știe românii care cumpără pește pentru masa de Buna Vestire. Este unul dintre cele mai perisabile alimente
17:37 - Cât costă o porție de sarmale de post la târgurile din București / Prețul acestora este aproape ca cel al unui kilogram de carne
17:37 - Ziua și cutremurele în Turcia: Mai multe seisme au avut loc vineri dar și în ultimele zile
17:29 - Oamenii Iranului au atacat o bază americană din Siria, ca răzbunare pentru o serie de lovituri de răspuns pe care le-a lansat SUA. Au fost înregistrate victime în ambele tabere
17:18 - Mihai Petre, noul jurat de la „Te cunosc de undeva!” / Celebrul dansator face primele declarații despre noul său proiect de la Antena 1
17:18 - Petre Daea, noi precizări despre banii europeni pentru fermierii români: „O sumă extraordinar de mică, derizorie”