Dacia, detronată din topul celor mai înmatriculate maşini: Ce producător a făcut surpriza începutului de an

Dacia, detronată din topul celor mai înmatriculate maşini: Ce producător a făcut surpriza începutului de an

Cea mai înmatriculată marcă auto din România în primul trimestru al acestui an este Opel. Producătorul german a înregistrat o creştere de 56%, fiind cel de-al cincilea an consecutiv de creştere în România.

Rezultatul obţinut în contextul în care piaţa înregistrează o creştere de doar 19% faţă de primul trimestru al anului trecut, marchează al cincilea an consecutiv de creştere în România pentru Opel. Dacă ne raportăm la numărul de unităţi, marca germană a înmatriculat în primul trimestru al acestui an cca 1.897 de modele, în timp ce anul trecut, în aceeaşi perioadă, înregistra 1.214, conform ZF.

Topul pe mărci (autoturisme plus auto­vehicule comerciale) este condus de Dacia, cu 4.943 unităţi, urmată de Volkswagen, cu 1.933 unităţi, şi Ford cu 1.910 unităţi.

„Există, ca atare, un anumit optimism în rândul jucătorilor din piaţa auto, care se aşteaptă ca anul 2018 să fie al cincilea an consecutiv de creştere de la declanşarea crizei economice din 2009“, spun oficialii Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Auto­mobile (APIA).

Pe modele, cu cele 1.670 unităţi vândute, Logan este cel mai bine vândut model în aces­te prime două luni din 2018, urmat de Dus­ter cu 1.189 unităţi, Sandero 1.089 uni­­tăţi, Skoda Octavia 650 unităţi şi VW Golf 439 unităţi.

Tags: