Anunţ ŞOC pentru posesorii de Dacii: Peste 13.000 de maşini, chemate în service! Ce modele sunt vizate

Anunţ ŞOC pentru posesorii de Dacii: Peste 13.000 de maşini, chemate în service! Ce modele sunt vizate

Anunţ bombă pentru proprietarii de Dacii. Constructorul auto a anunţat că va rechema în service peste 13.000 de unități ca urmare a faptului că, în anumite situații, este posibil ca airbag-ul pentru șofer să nu funcționeze în mod corespunzător în caz de accident.
Modelele vizate sunt maşinile din a doua generaţie de Logan, cel mai vândut model de pe piața din România, dar şi modelele Lodgy și Dokker.

Astfel, constructorul de la Mioveni va rechema în service 13.303 unități după ce „a identificat că în situații excepționale în care este necesară declanșarea airbag-ului, există riscul ca acesta să funcționeze în mod necorespunzător”.

Dacia a menționat de asemenea că rechemarea în service are ca scop înlocuirea airbag-ului șofer. Durata estimată a operațiunii este de circa 50 de minute, potrivit automarket.ro.

În perioada următoare, Dacia va trimite notificări proprietarilor celor peste 13.000 de unități afectate, în care aceștia vor fi invitați să contacteze un service din rețeaua producătorului pentru stabilirea unei programări pentru înlocuirea airbag-ului.

Producătorul menționează că intervenția este gratuită, întrucât toate costurile asociate sunt acoperite de Dacia.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)