Totul despre NOUL MODEL SECRET de Dacie D33: Tu l-ai văzut pe stradă?!

Totul despre NOUL MODEL SECRET de Dacie D33: Tu l-ai văzut pe stradă?!

Prea puţine se cunosc despre Dacia D33, model care ar fi trebuit să reinventeze gama de automobile a companiei de la Mioveni, dacă nu ar fi fost preluată de Renault.
Designul acestui model fusese conceput de italieni și arăta mult mai bine decât prima versiune Dacia Logan.

În 1997, pe fondul necesității unei schimbări, cei de la Dacia au început să se orienteze pe piața auto din afară și au investit 3,6 milioane de lei în compania de design auto Idea Torino, care a realizat Dacia D33.

Producătorul auto de la Mioveni a vrut o berlină în cinci uși și care să asigure cinci locuri, să fie spațioasă și confortabilă. Erau cerințe prezente și azi în rândul clienților autohtoni: românul de rând vrea o mașină de familie bună pentru toate tipurile de drumuri de la noi.

(Foto: 4tuning)

Dacia D33 ar fi avut șanse bune să satisfacă aceste cerințe câțiva ani și chiar să devină mai populară decât Dacia Nova, nou apărută în anii ‘90.

Cu toate acestea, compania a renunțat la Dacia D33. Din puținele imagini disponibile azi, se poate vedea că mașina avea un design destul de modern, chiar și pentru acea epocă, semănând mai degrabă cu modelele Peugeot.

(Foto: playtech.ro)

Despre detaliile tehnice nu se ştie nimic, dar modelul ar fi urmat să se vândă cu aproape 9.000 de dolari.

Ultima oră
23:58 - Incendiu la groapa de gunoi a municipiului Arad, în zona CET. A fost emisă avertizare RO-ALERT pentru localitățile de pe direcția de propagare a fumului (FOTO)
23:47 - Un copil de 4 ani a murit, după ce mașina condusă de mama lui s-a răsturnat într-un pârâu din Caraș-Severin. Femeia nu avea permis, iar în mașină se mai aflau alți trei copii ai săi
23:22 - Urși filmați pe străzile localității Borca. IJJ Neamț: De fiecare dată când sunt martorii unor astfel de situații, cetățenii să sune la 112 și să nu încerce să se apropie (VIDEO)
22:59 - O fetiță de 5 ani a murit și o altă fată, de 6 ani, a fost rănită în județul Mureș. Un copac smuls de furtună a cazut peste ele
22:34 - Al treilea weekend de proteste în Franța: Mii de oameni au ieșit pe străzile Parisului pentru a reclama extinderea certificatului verde și obligativitatea vaccinării pentru personalul sanitar. Au existat și ciocniri (VIDEO)
21:55 - Turiști evacuați pe mare în Sicilia și Bodrum, din cauza incendiilor de vegetație. În Turcia, oamenii au fost nevoiți să părăsească mai multe sate și zone de vacanță, iar lupta cu flăcările devastatoare continuă (VIDEO)
21:09 - Bogdan Aurescu, discuție cu omologul israelian despre incidentul din strâmtoarea Hormuz, soldat cu moartea unui român și a unui britanic. MAE: Partea română e în contact inclusiv cu SUA și Marea Britanie
20:43 - Olimpiu Moruțan ar fi ajuns la un acord de principiu cu Galatasaray. Ce spune Gigi Becali despre transfer: „Eu am cerut 10 milioane”
20:25 - PMP: Miniștrii USR nu au dreptul să închidă subiectul CFR. Dorim clarificarea situației de la CFR, care pare a avea conotații penale, și solicităm demiterea celor responsabili de haosul creat pe calea ferată
20:01 - Horoscop 360 de grade cu Alina Bădic, săptămâna 1 – 7 august 2021. Putem începe lucruri de mare anvergură pentru noi și putem elimina tot ceea ce ne deranjează în mod agresiv (VIDEO)