Dacia începe un program de concedieri voluntare. Câți bani vor primi angajații care aleg să plece

Dacia începe un program de concedieri voluntare. Câți bani vor primi angajații care aleg să plece
Sursa foto: Dacia / Facebook

Automobile Dacia începe, din 1 octombrie, un program de concedieri voluntare, arată un un document transmis de companie angajaților și consultat de profit.ro. Personalul care alege să plece va primi diverse sume de bani, în funcție de vechimea în fabrică.

Ce sume vor primi angajații care pleacă voluntar de la Dacia

Potrivit documentului intern, cea mai mică sumă este acordată persoanelor care au până la doi ani vechime, respectiv 22.000 de lei, iar cea mai mare o vor primi salariații cu peste 16 ani – 185.000 de lei.

Prima va fi de 210.000 de lei, indiferent de vechime, în cazul angajaților care sunt înregistrați cu boli profesionale sau accidente de muncă.

Angajații care doresc să renunțe la slujbă în schimbul acestor bani trebuie să depună cererile în perioada 9 – 20 septembrie.

Contextul în care Dacia face concedieri

Concedierile au loc în contextul în care Uzina Dacia încetează în acest an producția modelului Jogger, care a intrat deja pe liniile de fabricație din Tanger, Maroc, explică profit.ro. În locul acestui model urmează să intre în producție Bigster, însă volumele acestuia vor fi mai reduse în primul an de la debutul pe piață. Fabrica din România va mai avea alocate alte două modele, dar acestea vor intra în fabricație abia în 2026.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:14 - Un autobuz a evitat la limită impactul cu un bloc. 6 persoane au fost rănite în urma accidentului
23:45 - Patru oameni aflați într-o mașină Tesla au murit în Franța după ce vehiculul a ars ca o torță
23:44 - Un bărbat din Capitală a fost grav rănit în urma unui scandal. Totul a pornit de la un loc de parcare
23:13 - Șeful spionajului german avertizează: „Rusia va ataca NATO cel târziu până la sfârșitul acestui deceniu”
23:03 - Bijuterii și obiecte sacre, furate din biserici de către o călugăriță. Care este valoarea totală a bunurilor
22:52 - Nicușor Dan, despre scandalul privind planșeul de la Piața Unirii: „De doi ani Primaria Sectorului 4 spune că vrea să facă planșeul și nu e în stare să aibă un proiect să vină cu avizele”
22:28 - „Boala vampirului”, presupusa afecțiune de care suferea Vlad Țepeș. Dezvăluirile uluitoare ale unei tinere care se confruntă cu aceeași boală rară
22:05 - Emil Dumitru (PNL), după scandalul privind planșeul Unirii: Am ajuns într-o situație penibilă. Cred că trebuie să clarificăm foarte bine, pe viitor, în legislația națională, care sunt competențele Primăriei Generale și primăriilor de sector
21:57 - Nicolae Ciucă: „M-am opus Cortinei Roșii de Fier care amenință să cadă după decizia CCR, mă opun și gardurilor puse cu forța”
21:45 - Radu Miruță, despre scandalul lucrărilor la planșeul din Piața Unirii: „Niște instituții naționale nu pot să stabilească cadastrul pe suprafața cărei primării este” (VIDEO)