Dacia opreşte producţia de la Mioveni, din cauza crizei de semiconductori

Dacia opreşte producţia de la Mioveni, din cauza crizei de semiconductori
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Mateusz Slodkowski

Dacia a oprit pentru două zile producția la Uzina de la Mioveni. Fabrica va fi închisă pe 27 şi 28 septembrie, din cauza crizei de semiconductori. Până acum, în acest an, producţia a fost oprită timp de 33 de zile. În Uzina de Vehicule din Mioveni lucrează circa 15.000 de persoane.

„Lipsa componentelor electronice continuă să afecteze industria auto, inclusiv Dacia. Depunem toate eforturile pentru a limita impactul asupra producţiei şi lucrăm într-un ritm susţinut cu furnizorii noştri. Avem celule de criză la nivelul direcţiilor de Supply Chain şi Achiziţii şi implementăm toate măsurile adecvate. Cu toate acestea, activitatea uzinei Vehicule de la Mioveni va fi  întreruptă în 27 şi 28 septembrie”, a informat  Direcţia Comunicare Dacia.

Oprirea producției are loc în contextul în care toţi marii producători auto au fost nevoiţi să oprească producţia în acest an, din acelaşi motiv.

Dacia a mai oprit temporar producţia şi la începutul lui septembrie, timp de cinci zile, precum şi în lunile februarie (de două ori), martie, aprilie şi iunie.