De acum pietonii pot fi amendați cu sume între 290 și 435 de lei: Bomba din codul rutier care ne afectează pe toți!

De acum pietonii pot fi amendați cu sume între 290 și 435 de lei: Bomba din codul rutier care ne afectează pe toți!
sursă foto: ziarulincomod.ro

Codul rutier nu reglementează numai circulația vehiculelor, ci conține și prevederi legate de obligațiile pe care le au pietonii în trafic, scrie romaniatv.net. Publicația expune regulile pe care trebuie să le respecte pietonii atunci când circulă pe drumurile publice.

Așadar, atunci când sunt în trafic, pietonii sunt obligați să circule pe trotuare sau, dacă acestea nu sunt disponibile în zona respectivă, să circule pe acostament – adică pe marginea drumului, care de multe ori este nepavată. Pietonilor le este interzis să circule pe autostradă sau pe pistele de biciclete marcate corespunzător.

În plus, noile prevederi subliniază că pietonii pot traversa un drum doar atunci când semaforul pentru ei arată culoarea verde. Atunci când culoarea verde a semaforului devine intermitentă înseamnă că acesta urmează să afișeze culoarea roșie, iar pietonii trebuie să grăbească trecerea. Dacă drumul are un refugiu central sau un spațiu pe unde nu circulă mașinile, pietonii trebuie să aștepte acolo schimbarea culorii semaforului.

Prin urmare, pietonii nu pot începe traversarea drumului atunci când culoarea verde a semaforului este intermitentă sau atunci când semnalul este de culoare roșie.

Tags: