De ce se descarcă bateriile auto/Care sunt motivele și cum poți scăpa de situațiile neplăcute

De ce se descarcă bateriile auto/Care sunt motivele și cum poți scăpa de situațiile neplăcute
Sursa foto: Pixabay

Una dintre problemele cu care șoferii de confruntă în perioada sezonului rece este descărcarea bateriilor auto. Iată de ce descarcă bateriile și cum poți scăpa de această problemă.

Fiind una dintre cele mai importante componente alea mașinii, bateria trebuie să fie aleasă cu multă atenție și îngrijită cu prudență. Printre motivele pentru care bateria se descarcă se află și uitarea farurilor aprinse sau utilizarea altor consumatori de curent în timp ce motorul este oprit. De asemenea, bateria auto se poate descărca și în cazul în care autoturismul nu este folosit mai mult de 3 luni.

De ce se descarcă bateriile auto

Bateria parțial descărcată și utilizată este unul dintre motivele pentru care se provoacă uzura ireversibilă. Există situații în care bateria poate să fie supraîncărcată, care duce la scăderea electrolitului și obligativitatea adăugării de apă distilată până la nivelul optim. Specialiștii recomandă șoferilor să verifice starea bateriei într-un mod constant, astfel încât să nu fie supuși la astfel de acțiuni.

Pentru a nu ajunge la un service auto cu mașina pentru încărcarea bateriei, șoferilor le este recomandat să circule cu mașina cât mai des posibil, conform evz.ro.

Cum se poate încărca o baterie auto

O baterie auto poate fi încărcată cu ajutorul unor dispozitive speciale, printre care se numără și redresoarele, voltmetrele de curent continuu și densimetrele. Acestea sunt recomandate pentru bateriile auto cu scara 1,10 – 1,30 g/cmc.

Pentru a fi eficient și pentru a încărca corect bateria, redresorul trebuie să asigure la ieșire o valoarea între 13,5 – 16,5 V și un curent de 4-25A. Desigur, șoferii pot apela și la ajutorul altor conducători auto atunci când vine vorba despre încărcarea bateriei, întrucât aceștia pot folosi cabluri speciale de pornire a motorului atunci când bateria este descărcată.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:04 - Ştefan Pălărie, despre examenul de admitere la liceu, separat de Evaluarea Națională: Naște multă rezistenţă pentru că atinge un subiect sensibil. Dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor
23:55 - Trei polițiști din SUA au împușcat un bărbat fără picioare ce se afla într-un scaun cu rotile. Cum și-au motivat polițiștii fapta (VIDEO)
23:53 - Oamenii se tem de o posibilă poluare cu produse petroliere pe Râul Argeș / S-au putut observa dâre de combustibil
23:43 - Noi proteste masive în Franța față de reforma pensiilor: Sindicatele spun că au fost 2,8 milioane de manifestanţi (VIDEO)
23:14 - Care este pasiunea neștiută a Deliei Matache / Mama ei o pedepsea în copilărie când făcea acest lucru
23:10 - O pasageră din Italia s-a dezbrăcat și s-a bătut cu însoțitorii de bord. Membrii echipajului au legat-o de scaun
22:58 - Gheorghe Ialomițianu (PMP): Guvernul se împrumută, și o face la dobânzi tot mai mari, în loc să ia fondurile europene, care sunt gratis. Riscăm să pierdem o parte din banii UE (VIDEO)
22:53 - Reșițenii s-au descălțat înainte să intre în noul tramvai livrat de turci. De ce au fost nevoiți să facă acest gest (VIDEO)
22:35 - Țigările electronice de tip VAPE, mai dăunătoare decât țigările obișnuite / Provoacă mai multă inflamație în plămâni
22:19 - CCR a amânat iar dezbaterea sesizării depusă de USR și Forța Dreptei asupra legii care majorează salariile primarilor şi şefilor de consilii judeţene