Directorul Porsche, Matthias Mueller, a fost ales în funcţia de director general al grupului Volkswagen

Directorul Porsche, Matthias Mueller, a fost ales în funcţia de director general al grupului Volkswagen
Foto: bloomberg.ro

Directorul companiei Porsche, Matthias Mueller, a ales în funcţia de director general al grupului auto german Volkswagen, după ce Martin Winterkorn a demisionat în urma scandalului emisiilor poluante, informează Reuters.

Decizia a fost luată de cei 20 de membri ai Consiliului de Administraţie al grupului Volkswagen în şedinţa de vineri seară.

În vârstă de 62 de ani, Matthias Mueller se află la conducerea companiei Porsche din octombrie 2010. Mueller are o experienţă de patru decenii în cadrul grupului, are sprijinul familiei
Porsche, care controlează grupul VW și se bucură și de sprijinul liderilor sindicali.

De-a lungul timpului, Mueller a fost membru al consiliului de conducere al Volkswagen AG, preşedinte al Consiliului executiv al Porsche AG şi membru al Consiliului de administraţie al Porsche Automobil Holding SE.

Potrivit revistei Auto Bild, care citează persoane apropiate situaţiei, Winfried Vahland, în prezent aflat la conducerea diviziei Skoda, ar putea prelua conducerea diviziei VW din Statele Unite.

Schimbările de la vârful grupului auto german au loc în contextul în care  Volkswagen a recunoscut că s-a folosit de un software pentru a face să pară că emisiile motoarelor diesel sunt mai mici decât în realitate.

Ultima oră
00:08 - Olivia Steer, ironizată de Dana Rogoz: „A venit din nou acea perioadă specială a anului când port roz și când anunț femeile cât de importantă e prevenția”
23:52 - Ce spune Andreea Esca dacă fiica ei, Alexia Eram, ar avea o relație cu manelistul Tzancă Uraganul
23:48 - Rareș Bogdan: E o rușine că nu reușim să fim furnizori de materie primă, cereale, făină, carne / Economic, Florin Cîțu a făcut lucruri excepționale (VIDEO)
23:15 - Florin Cîţu, întrebat dacă este responsabil de eşecul campaniei de vaccinare: Nu sunt firmă de advertising
23:13 - Rareș Bogdan: Ne bazăm că USR PLUS va înțelege după congrese că noi nu avem motiv să renunțăm la Florin Cîțu și vor continua / Nu vor să rămână exclusiv într-o revoluție continuă ca Che Guevara în America de Sud (VIDEO)
22:43 - Mutarea momentului în televiziune: Florin Călinescu a semnat cu Prima TV. A fost anunţat oficial
22:28 - Rareș Bogdan: Ludovic Orban a afirmat într-o discuție în Modrogan că nu va sta piatră pe piatră și că nu va fi o bătălie de idei, ci va fi un adevărat război civil pe care o să îl declanșeze (VIDEO)
22:18 - Florin Cîțu: „Vaccinarea obligatorie ar trebui să fie ultima soluție. Susțin testarea obligatorie pentru unele categorii profesionale, pe cheltuială proprie”
22:07 - Ludovic Orban, despre Florin Cîțu: Eu sunt de 31 de ani în PNL și i-am votat și derogarea ca să candideze, iar lui nici nu i s-a uscat bine cerneala pe adeziune și hotărăște el când și cum iese din politică Ludovic Orban!? Nu îi e rușine un pic!? (VIDEO)
21:50 - Ludovic Orban: „Klaus Iohannis nu poate constituțional și moral să intervină în competiția internă a PNL. Nu e adevărat că relația mea cu președintele s-a răcit”