Elon Musk: O versiune ieftină a modelului Tesla, de aproximativ 25.000 de dolari, va fi disponibilă în trei ani

Elon Musk: O versiune ieftină a modelului Tesla, de aproximativ 25.000 de dolari, va fi disponibilă în trei ani

Fondatorul Tesla, Elon Musk, a anunțat o tehnologie despre care spune că va face bateriile Tesla mai ieftine și mai puternice.

La o prezentare live pe care domnul Musk a etichetat-o ​​„Ziua bateriei”, el a invocat, de asemenea, posibilitatea lansării unui model Tesla ieftin, complet autonom, ce ar putea fi achiziționat la prețul de 25.000 de dolari (19.600 de lire sterline), „în aproximativ trei ani”. „Acesta a fost întotdeauna visul nostru de a produce o mașină electrică la prețuri accesibile”, a spus el, potrivit BBC.

Care este tehnologia care ar permite lansarea modelelor ieftine Tesla în următorii ani

Însă știrile nu i-au entuziasmat pe investitori și 50 miliarde de dolari au fost retrase de pe bursă. Anunțul principal a fost noile celule cilindrice mai mari ale Tesla. S-a afirmat că noile baterii vor furniza de cinci ori mai multă energie, de șase ori mai multă putere și autonomie de conducere cu 16% mai mare.

Dar tehnologia anunțată va dura probabil ani de zile pentru a fi pusă în aplicare. Abordarea Tesla include integrarea bateriei astfel încât să facă parte din structura vehiculului, reducând astfel greutatea efectivă a bateriei.

Discursul a avut loc în fața a 240 de acționari – fiecare a stat într-un Tesla Model 3. Esențiale pentru Teslas mai ieftine sunt inovațiile în modul în care compania proiectează bateriile – îmbunătățind radical eficiența acestora.

Prof. Stanley Whittingham – care a primit premiul Nobel pentru chimie anul trecut pentru munca sa pe bateriile litiu-ion – a declarat pentru BBC că: „Mulți dintre noi au sugerat că sunt necesari aceiași pași, dar Tesla are investiția și dorința de a realiza acest lucru. Nu sunt sigur că altcineva este dispus să facă acest lucru”, a spus el.

Tesla va începe să producă noi baterii

Musk a anunțat, de asemenea, că, pe lângă achiziționarea bateriilor de la Panasonic și LG Chem – Tesla va începe să le producă.

În aprilie anul trecut, Musk însuși a dezvăluit probleme cu aprovizionarea bateriilor Panasonic folosite în modelul 3 Tesla.

Un expert a spus că extinderea ar fi „provocatoare”.

„Chiar și cu producătorii de automobile cu experiență, avem tendința să vedem o rată de producție foarte ridicată în primii doi ani”, a spus Casper Rawles, șeful evaluărilor prețurilor la Benchmark Mineral Intelligence.

Rawles a avertizat, de asemenea, că o mare parte din conținutul bateriei sunt metale scumpe – „Puteți reduce costul până la un punct”.

Patru trimestre consecutive de creștere au ajutat la ridicarea prețului acțiunilor Tesla și acum este cea mai valoroasă companie auto din lume.