Ferrari, dată în JUDECATĂ! Acuzaţii GRAVE aduse companiei de familia unui celebru actor

Ferrari, dată în JUDECATĂ! Acuzaţii GRAVE aduse companiei de familia unui celebru actor

Producătorul de automobile de lux Ferrari a fost dat în judecată.
Moştenitorii lui Steve McQueen au chemat în instanţă compania, după ce Ferrari a folosit numele legendarului actor pentru a vinde maşini, fără permisiunea lor şi fără a le oferi compensaţii.

Compania a scos pe piaţă anul trecut, cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la lansarea brandului italian, o ediţie limitată de maşini numită „The McQueen”, se arată în documentele depuse la o instanţă din Los Angeles, potrivit Mediafax.

Familia actorului susţine că Ferrari „creează o falsă percepţie că maşina a fost autorizată de familie şi că designul şi detaliile o fac un autentic automobil ‘McQueen’, care i-ar justifica preţul premium şi valoarea asociată produselor originale McQueen”.

După ce avocaţii familiei au făcut o plângere, Ferrari a redenumit modelul „The Actor”, dar a continuat să folosească imaginea lui McQueen pe site-ul său şi în campaniile de promovare, se mai arată în documentele citate.

Reprezentanţii Ferrari au refuzat să comenteze subiectul.

Familia doreşte, printre altele, distrugerea tuturor materialelor promoţionale în care s-a folosit imaginea actorului, dar şi despăgubiri.

Actorul Steve McQueen (1930-1980), numit „King of cool” pentru modul nonşalant în care şi-a interpretat personajele, a jucat în filme precum „Marea evadare” (1963), „Cei şapte magnifici” (1960), „Inspectorul Bullitt” (1968), „Cincinnati Kid” (1965) şi „Papillon” (1973) şi a fost nominalizat la premiile Oscar pentru rolul din drama de război „Canoniera de pe Yangtze/ The Sand Pebbles” (1966).
Starul american era renumit şi pentru faptul că îşi realiza singur cascadoriile din filmele în care era distribuit.

Urmăriți B1TV.ro și pe