Ford Craiova suspendă producția de vehicule și motoare timp de 8 zile

Ford Craiova suspendă producția de vehicule și motoare timp de 8 zile
foto: Pixabay

Ford Craiova suspendă producția de vehicule și motoare timp de opt zile, începând cu data de 26 februarie, pe fondul problemelor referitoare la furnizarea de semiconductori, care afectează o mare parte din industria auto globală, au anunțat miercuri reprezentanții companiei.

Ford Craiova suspendă producția de vehicule și motoare timp de 8 zile, spun reprezentanții companiei

„Pe parcursul celor opt zile în care producţia va fi suspendată, angajaţii fabricii Ford Craiova vor fi plătiţi conform acordurilor încheiate între companie şi sindicate şi ţinând cont de legislaţia în vigoare. La nivel global, Ford monitorizează îndeaproape situaţia şi îşi adaptează planurile de producţie pentru a minimiza efectul asupra angajaţilor, furnizorilor, clienţilor şi dealerilor din întreaga Europă”, a declarat Ana Maria Timiş, purtătorde cuvânt al Ford România, potrivit Agerpres.

Ea a mai precizat că planul actual al companiei prevede reluarea producției pe 10 martie.

Vestea vine în contextul în care, potrivit Digi24.ro, șiDacia a anunţat trei zile fără producţie la Mioveni, din cauza lipsei microcipurilor, iar criza industriei auto europene s-ar putea prelungi şi în următoarele trei-patru luni, după cum indică datele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România.

Pe fondul penuriei de componente electronice, grupul francez Renault anunțacă vaopri producţia la o uzină din Franța, la cele două situri din Maroc – Tanger şi Casablanca – precum şi în România, la Mioveni pentru câteva zile, potrivit Automotive News Europe.

„În cursul lunii februarie, Grupul Renault va adapta producţia industrială pe fondul penuriei de componente electronice provenite de la anumiţi furnizori. Astfel, activitatea de la Uzina Vehicule va fi întreruptă în zilele de 5, 8 şi 12 februarie, iar la Uzina Mecanică şi Şasiuri, parţial, în data de 8 februarie. Echipele Grupului, Supply Chain şi Achiziţii sunt mobilizate pentru a gestiona impactul generat de această criză mondială care afectează mare parte din sectorul auto“, spuneaureprezentanţii din cadrul Direcţiei Comunicare Groupe Renault România, în finalul lunii ianuarie, conform ZF.ro.