Ford oprește temporar producția de mașini la Craiova

Ford oprește temporar producția de mașini la Craiova
foto: Pixabay

Ford România oprește temporar producția din cauza crizei de componente auto, care afectează mai mulți producători. Reprezentanții producătorului au precizat că problema aprovizionării cu semiconductori este una „care afectează o mare parte din industria auto globală”.

Reprezentanții Ford România au anunțat oprirea temporară a producției de mașini la Craiova

Ford va trimite în șomaj tehnic muncitorii dintr-un schimb de lucru pe o perioadă de circa o lună, mai exact de pe 26 aprilie și până pe 21 mai, transmite Gazeta de Sud. La Craiova, potrivit estimărilor oficiale, Ford va suspenda producția de autovehicule timp de șase zile, la final de aprilie și la început de mai, iar producția de motoare se suspendă pentru 10 zile.

„Ca urmare a problemei aprovizionării cu semiconductori, care afectează o mare parte din industria auto globală, în perioada 26 aprilie – 21 mai, Secția de Producție Vehicule de la Ford Craiova va opera în două schimburi (în loc de trei).În plus, estimăm în acest moment 6 zile fără producție de vehicule, în data de 29 aprilie, respectiv în perioada 10- 14 mai, precum și 10 zile fără producție de motoare, în perioada 26 aprilie – 14 mai.Continuăm totodată să prioritizăm configurațiile cheie de vehicule, gestionând în mod eficient volumele noastre alocate de semiconductori”, a declarat Ana Maria Timiș, director de comunicare al Ford România.

Peste 6.000 de angajați activează la uzina din Craiova, iar cei mai mulți dintre ei lucrează la Secția de Producție Vehicule. În jur de 1.000 de angajați dintr-un schimb de lucru ar urma să fie trimiși în șomaj tehnic pentru o perioadă de aproape o lună.

„În perioada zilelor fără producție, angajații de la Ford Craiova afectați de această situație, vor fi plătiți în conformitate cu acordurile companiei cu sindicatele locale și cu prevederile legale în vigoare.La nivel global, Ford monitorizează îndeaproape situația și ajustează programele de producție pentru a minimiza efectul asupra angajaților, furnizorilor, clienților și dealerilor noștri din întreaga Europă”, a mai precizat directorul de comunicare al Ford România.

Angajații Ford ar urma să fie plătiți cu 78% din salariul brut pe perioada suspendării producției, susține anumite surse, potrivit Gazeta de Sud.

Tags:
Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)