Foxconn a dezvăluit primele sale mașini electrice. Ce viitor are Apple Car?

Foxconn a dezvăluit primele sale mașini electrice. Ce viitor are Apple Car?
Foxconn / Photo: Facebook.com

Foxconn, dezvoltatorul ce produce electronice de consum pentru Apple, a dezvoltat noile sale vehicule electrice, o etapă importantă pentru producătorul taiwanez de a lucra împreună cu cei de la Apple pentru viitorul Apple Car.

Foxconn, un posibil concurent pentru Tesla

Autovehiculele de tip sedan și SUV sunt modele concept pe care producătorul taiwanez dorește să le producă la scară largă, dar nu sunt marcă proprie. Vehiculele prezentate au fost fabricate de către Foxtron, o întreprindere deținută de Foxconn și producătorul auto Yulon Motor.

Alături de Pininfarina, compania italiană de design, sedanul produs de Foxtron va fi vândut de un de un producător auto nespecificat, iar autovehiculul de tip SUV va fi vândut sub marca celor de la Yulon, iar acesta este programat să intre pe piața din Taiwan în 2023. 

Viitorul Apple Car 

Mașina Apple reprezintă visul oricărui producător de mașini electrice. Este, totuși, posibil ca relația pe care producătorul taiwanez o are cu Apple să lucreze în favoarea acestora. Legătura puternică dintre Foxconn și Apple s-a întărit în momentul în care a început să scoată mult mai multe produse electrice, iar acum, 50% din vânzările Foxconn sunt reprezentate de produsele Apple. 

Oricum, automobilul Apple este departe de realitate, mai ales după ce șeful proiectului a plecat la Ford. Mașina de la Apple este cel mai așteptat produs din partea americanilor, dar aceștia nu au adus deloc în discuție dezvoltarea proiectului. 

În comparație, BMW, Hyundai, Volkswagen și Tesla lucreză aprig pentru a dezvolta viitorul mașinilor electrice și cheltuiesc miliarde de dolari pentru acestea. 

Chiar și așa, Foxconn a făcut progrese considerabile. Compania taiwaneză a semnat un acord cu Fisker, dar și un parteneriat cu conglomeratul de stat PTT din Thailanda.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană