Mașinile DIESEL, INTERZISE OFICIAL: Proprietarii de mașini pe motorină vor primi 3.000 de euro! Unde se dau banii…

Mașinile DIESEL, INTERZISE OFICIAL: Proprietarii de mașini pe motorină vor primi 3.000 de euro! Unde se dau banii...

Scandalul Dieselgate, legat de trucarea testelor privind emisiile poluante, forţează industria germană să ia măsuri drastice în vederea reducerii poluării.
Astfel, două mari companii auto au fost de acord să cheltuiască până la 3.000 de euro pe fiecare vehicul echipat cu motor diesel pentru a ajuta la reducerea emisiilor, în timp ce un al treilea încă nu a luat o decizie

Potrivit adevarul.ro, de este vorba despre 15 mari oraşe din Germania, măsura fiind luată după ce, în februarie, un tribunal german a decis că oraşele din această ţară pot interzice circulaţia celor mai poluante automobile diesel pe străzile lor.

Cei doi producători sunt Volkswagen şi Daimler, care s-au arătat pregătite să suporte pe banii lor o reconfigurare a sistemului hardware pentru ca maşinile pe motorină mai vechi să polueze mai puţin,
Anunţul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Andreas Scheuer, care a precizat că BMW încă nu este de acord.

Toţi cei trei mari producători auto germani au fost de acord să cheltuiască până la 3.000 de euro pentru fiecare maşină pentru diverse măsuri, inclusiv subvenţii pentru achiziţionarea unor modele mai noi şi mai puţin poluante.

„Volkswagen, Daimler şi BMW îşi vor asigura clienţii că vor conduce în continuare şi cerem producătorilor auto străini, cum ar fi Peugeot şi Fiat, să facă aceleaşi eforturi ca cele ale firmelor germane”, a spus ministrul, după o întâlnire cu reprezentanţii industriei auto.

Pentru a reduce nivelul poluării şi a evita interzicerea totală a autoturismelor pe motorină, Volkswagen, Daimler şi alţi producători auto şi-au accelerat eforturile de dezvoltare a maşinilor electrice.

Ultima oră
20:59 - Îmbrânceli la conferința în care Ion Țiriac și-a anunțat oficial demisia de la FRT. Scandal între doi participanți: „Este o agresiune!” (VIDEO)
20:51 - ÎPS Teodosie, replică pentru Dan Barna: „Nu ne implicăm în propaganda pentru vaccinare care este atât de diversă și controversată”
20:42 - Israelul va folosi GPS-ul pentru a verifica dacă cetățenii respectă carantina
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat