Guvernul vrea să elimine poliţele RCA pentru o lună şi trei luni

Guvernul vrea să elimine poliţele RCA pentru o lună şi trei luni
Foto: Pixabay

Guvernul Cîțu vrea să elimine poliţele RCA pentru o lună şi cele pentru trei luni. Executivul pregătește un act normativ în acest sens.

Unele poliție RCA ar putea fi eliminate

Astfel, în cazul persoanelor fizice, contracul RCA se va încheia pe 6 sau pe 12 luni, în funcție de opțiunea asiguratului, informează Antena 3.

Cei mai afectați vor fi șoferii care folosesc autovehicule pe o perioadă limitată de o lună – două, care vor fi nevoiți să plătească pentru polițe RCA de minim 6 luni.

Excepție vor face mașinile importate din zona Spațiului Economic European și Confederației Elvețiene, vehiculele destinate exportului, pe o perioadă de maxim 30 de zile și vehiculele care se autorizează provizoriu pentru circulație pe o perioadă de 30 de zile, dar, cumulat, nu mai mult de 90 de zile.

Cutremur pe piața RCA, declanșat de falimentul City Insurance

Schimbarea se anunță în contextul în care piața RCA e afectată de falimentul City Insurance, cel mai mare asigurator.

Vineri, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis retragerea autorizației de funcționare a Societății Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., constatarea stării de insolvență și promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului. Service-urile începuseră să refuze șoferii asigurați la City Insurance încă dinainte de acest anunț.

„Este important, din punctul nostru de vedere, să vedem dacă a fost fraudă sau nu acolo. Asta e important din punctul statului de vedere. În rest, trebuie să ne obişnuim că în economiile de piaţă să dea şi faliment companiile, asta este o chestie naturală şi vor apărea altele care le vor lua locul”, a comentat premierul Florin Cîțu.

La rândul său, Dan Vîlceanu (PNL), ministrul Finanțelor, a declarat că dacă vor exista suspiciuni, Parlamentul are posibilitatea să facă comisii de anchetă.

Ultima oră
19:46 - Ludovic Orban: Klaus Iohannis poate ajunge în situația de a-i fi contestat mandatul de președinte, dacă el perpetuează în mod artificial criza (VIDEO)
19:38 - USR nu vrea alegeri anticipate. Mesajul lui Dacian Cioloș, despre o eventuală revenire la guvernare, alături de PNL și UDMR
19:38 - Ana Maria Mocanu, infectată cu noul coronavirus. Boala se manifestă ciudat: „Am simțit niște mâncărimi foarte puternice”
19:30 - Ludovic Orban: Dacă chiriașul de la Cotroceni se încăpățânează în a impune un guvern minoritar, sunt posibile alegerile anticipate. Până la urmă, ele sunt soluția (VIDEO)
19:24 - Ludovic Orban: Grupul parlamentar al PNL răspunde la comenzile lui Cîțu și Iohannis, comenzi contrare intereselor fundamentale ale cetățenilor (VIDEO)
19:15 - Ludovic Orban: PNL să nu mai asculte comenzile absurde de la Cotroceni. Cîțu și susținătorii lui să plece acasă, iar coaliția să fie refăcută. Altfel, e foarte posibil să-mi iau la revedere de la echipa demolatoare (VIDEO)
19:14 - Anda Adam se răsfață la maxim! Care este cel mai scump accesoriu din colecția vedetei
19:06 - Dacian Cioloș: Trebuie să ne concentrăm eforturile și energia pe construirea unei majorități. Armistițiu și înțelegere între partide există deja. Cred că putem găsi soluții pentru refacerea coaliției
18:53 - Peste 10.000 de flacoane de Remdesivir distribuite marți în 120 de spitale care tratează pacienți cu forme severe de COVID-19
18:46 - Cristina Ich, alături de cei mai importanți bărbați. Imagini rare cu diva Instagramului