Guvernul vrea să elimine poliţele RCA pentru o lună şi trei luni

Guvernul vrea să elimine poliţele RCA pentru o lună şi trei luni
Foto: Pixabay

Guvernul Cîțu vrea să elimine poliţele RCA pentru o lună şi cele pentru trei luni. Executivul pregătește un act normativ în acest sens.

Unele poliție RCA ar putea fi eliminate

Astfel, în cazul persoanelor fizice, contracul RCA se va încheia pe 6 sau pe 12 luni, în funcție de opțiunea asiguratului, informează Antena 3.

Cei mai afectați vor fi șoferii care folosesc autovehicule pe o perioadă limitată de o lună – două, care vor fi nevoiți să plătească pentru polițe RCA de minim 6 luni.

Excepție vor face mașinile importate din zona Spațiului Economic European și Confederației Elvețiene, vehiculele destinate exportului, pe o perioadă de maxim 30 de zile și vehiculele care se autorizează provizoriu pentru circulație pe o perioadă de 30 de zile, dar, cumulat, nu mai mult de 90 de zile.

Cutremur pe piața RCA, declanșat de falimentul City Insurance

Schimbarea se anunță în contextul în care piața RCA e afectată de falimentul City Insurance, cel mai mare asigurator.

Vineri, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis retragerea autorizației de funcționare a Societății Asigurare-Reasigurare City Insurance S.A., constatarea stării de insolvență și promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului. Service-urile începuseră să refuze șoferii asigurați la City Insurance încă dinainte de acest anunț.

„Este important, din punctul nostru de vedere, să vedem dacă a fost fraudă sau nu acolo. Asta e important din punctul statului de vedere. În rest, trebuie să ne obişnuim că în economiile de piaţă să dea şi faliment companiile, asta este o chestie naturală şi vor apărea altele care le vor lua locul”, a comentat premierul Florin Cîțu.

La rândul său, Dan Vîlceanu (PNL), ministrul Finanțelor, a declarat că dacă vor exista suspiciuni, Parlamentul are posibilitatea să facă comisii de anchetă.

Urmăriți B1TV.ro și pe