În judeţul Mehedinţi s-a vândut o singură maşină de la începutul anului

În judeţul Mehedinţi s-a vândut o singură maşină de la începutul anului
Foto: opiniatimisoarei.ro

Statistică îngrijorătoare pentru piaţa auto din România. De la începutul acestui an, în judeţul Mehedinţi s-a vândut o singură maşină, în judeţul Covasna 14 autoturisme, iar în judeţul Sălaj 26 de unităţi.

„Statisticile spun că am vândut o singură maşină în prima jumătate a anului, dar noi am vândut 5 autoturisme Peugeot, însă prin leasing, iar proprietarul apare firma de leasing din Bucureşti. Nu am vândut cash însă nicio maşină care să aibă numere de Mehedinţi“, spune Călin Lungu, directorul dealerului Automotive Trading din Drobeta-Turnu Severin, care comercializează marca Peugeot, citat de Ziarul Financiar.

Din cauza scăderilor abrupte ale vânzărilor în primele 5 luni ale anului, directorul acestui dealer de maşini a desfiinţat şi departamentul de vânzări.

Programul Rabla, care ar fi trebuit să repornească vânzările, nu a avut niciun efect în acest judeţ. Tichetele au ajuns chiar la 100 de lei, dat fiind faptul că nimeni nu mai cumpără maşini noi.

„În Mehedinţi este dezastru, inclusiv pe fondul importurilor second-hand. Rabla nu funcţionează aproape deloc. Noi acum am depus primele 11 dosare pentru Rabla, plus alte nouă în derulare, volum mulţumitor pentru această perioadă. Persoanele juridice continuă să meargă. Luna aceasta vom fi 50/50 pe fondul Rabla“, a spus Adrian Mărăşescu, directorul de vânzări al Plusauto, dealerul Ford din Craiova.

Ultima oră