Încă o bătaie de cap pentru cei care vor să-și vândă mașina. Trebuie să aibă un certificat

Încă o bătaie de cap pentru cei care vor să-și vândă mașina. Trebuie să aibă un certificat
Foto: pixabay.

Regulile care se aplică în procedura de vânzare a anumitor autovehicule vor suferi modificări. Guvernul a avizat proiectul legislativ, potrivit căruia „vânzarea unui vehicul rutier cu cel mult 8 locuri pe scaune, înmatriculat, înregistrat sau introdus pe piaţă în România, vânzătorul va remite cumpărătorului un certificat ”RAR Auto-Pass” valabil pentru 60 de zile”, informează profit.

Ce înseamnă presupune certificatul ”RAR Auto-Pass”

Potrivit sursei citate, „certificatul respectiv va conține informațiile existente în registru cu privire la istoricul citirii odometrului, implicarea vehiculului rutier într-un eveniment care a produs avarii grave la mecanismul de direcție, instalația de frânare sau la structura de rezistență a caroseriei ori a șasiului, precum și la neprezentarea vehiculului rutier în cadrul unei campanii de rechemare a vehiculelor rutiere care au fost înmatriculate, înregistrate sau introduse pe piață în România”.

Totodată, la vânzarea unui vehicul rutier înmatriculat, înregistrat sau introdus pe piață în România, vânzătorul va remite cumpărătorului un certificat ”RAR Auto-Pass” valabil, pentru vehiculul rutier supus vânzării, care se constituie în anexă la formularul tipizat ”Contractul de înstrăinare-dobândire a unui mijloc de transport”.

Certificatul „RAR Auto-Pass” este valabil pentru o singură înmatriculare sau înregistrare, dar nu mai mult de 60 de zile de la data eliberării acestuia, notează profit.

Urmăriți B1TV.ro și pe