Închiderea Transfăgărășanului a fost amânată: „Încă este vreme bună”

Închiderea Transfăgărășanului a fost amânată: „Încă este vreme bună”
Sursa foto: Facebook/ România prin obiectiv

Transfăgărășanul, renumit pentru peisajele sale superbe, a fost construit pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, în perioada 1970-1974. Numit oficial Drumul Național 7C, acesta este unul dintre cele mai frumoase drumuri din România și din Europa. Britanicii de la Top Gear l-au numit „cel mai tare drum” pe care merită să șofezi. 

CNAIR amână închiderea Transfăgărășanului

Pe 20 octombrie, era programată închiderea tronsonului de drum între Piscu Negru și Bâlea Cascadă, pe Transfăgărășan, dar această decizie a fost amânată, deoarece vremea încă este blândă, potrivit Mediafax.

În urma întâlnirii Comisiei de Revizuire Specială din cadrul CNAIR, aceștia au decis amânarea termenului de 20 octombrie pentru închiderea Transfăgărășanului, deoarece condițiile meteorologice încă sunt favorabile.

Din punct de vedere legislativ, normativul privind circulația automobilelor pe drumurile montane, DN 7C și DN 67C, prevede închiderea circulației pe Transfăgărășan începând cu data de 20 octombrie.

Iarna, în condiți de meteo nefavorabile, circulația pe Transfăgărășan este interzisă tuturor autovehiculelor între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă, chiar dacă automobilul este echipat cu material antiderapant și cu cauciucuri de iarnă.

Comisia de Revizuire Specială a stabilit că tronsonul de drum de pe Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului a decis menținerea închiderii traficului pentru toate categoriile auto.

Transfăgărășanul deschis tot anul

În 2020, s-a încercat menținerea Transfăgărășanului deschis pe tot parcursul anului, în ciuda avertizărilor meteo.

„S-a tot încercat ideea de a-l ține deschis.S-a mai încercat în 2015. S-a cerut un studiu de fezabilitate, dar s-a oprit, pentru că șansele erau mici. Transfăgărășanul are un anumit specifilcEl a fost făcut cu eforturi enorme bugetare și umane pe vremea lui Ceaușescu, ca drum strategic, drum militar, în general. Nici atunci nu putea fi ținut deschis tot anul, pentru că trebuie ținut cont de mai multe aspecte. De exemplu,de altitudine și de faptul că drumul este destul de îngust”,a declarat Alin Șerbănescu pentru B1.ro.

Ultima oră
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară
21:41 - MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situația a 36 de cetățeni români ale căror curse aeriene au fost anulate în contextul variantei sud-africane
21:27 - Gabriela Firea: Solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare în Târgul de Crăciun din București. Și familiile cu venituri mici au dreptul să viziteze un târg de Crăciun! (VIDEO)
21:09 - Nicolae Ciucă: Scopul întâlnirii cu Nicușor Dan, să mă asigur că bucureștenii nu vor fi lipsiți de energie termică și apă caldă în această iarnă, dar și să mă informez despre problemele Primăriei Generale
20:46 - Varianta Omicron, detectată și în Germania și Italia. Patru țări europene au depistat până acum cazuri de infectare cu tulpina sud-africană