Lewis Hamilton a fost numit cetățean de onoare al Braziliei: „Are inimă de brazilian”

Lewis Hamilton a fost numit cetățean de onoare al Braziliei: Are inimă de brazilian
Lewis Hamilton a câștigat Campionatul Mondial al Piloților de F1 de șapte ori în carieră, un record pe care îl împarte cu Michael Schumacher. Foto: Hepta.ro / Bestimage / Dppi / Panoramic / Bestimage

Brazilia l-a numit luni cetățean de onoare al Braziliei pe Lewis Hamilton, superstarul din Formula 1, primindu-l pe septuplul campion britanic cu o ceremonie în Congres, anunță France24.

Hamilton este fanul brazilianului Ayrton Senna

Hamilton, în vârstă de 37 de ani, are o relație strânsă cu Brazilia, țara de origine a idolului său din copilărie, regretatul campion Ayrton Senna, și scena primului său titlu de Formula 1 în 2008.

Îmbrăcat într-un costum albastru electric, Hamilton a primit un certificat și o medalie în culorile verde și galben ale steagului brazilian din partea președintelui Camerei inferioare a Congresului, Arthur Lira.
„Hamilton, de șapte ori campion mondial de Formula 1, britanic prin naștere, dar cu inima de brazilian”, a spus Lira în aplauzele puternice.

Hamilton, care s-a declarat onorat, a vorbit cu emoție despre Senna, triplu campion de Formula 1 (1988, 1990, 1991), care a murit într-un accident la Marele Premiu de la San Marino în 1994. „Chiar vreau să dedic această onoare lui Ayrton Senna”, a spus pilotul Mercedes.

„Când aveam cinci ani, l-am văzut pe Ayrton alergând pentru prima dată, iar acela a fost momentul în care am știut că vreau să fiu campion mondial ca el”.

Hamilton, care a numit Brazilia o a doua casă, a câștigat Marele Premiu de la Sao Paulo de trei ori (2016, 2018, 2021).

Dar cea mai bună amintire a sa acolo este poate cea din 2008, când l-a depășit pe germanul Timo Glock în ultimul viraj al ultimului tur pentru a termina pe locul cinci și a-l depăși pe brazilianul Felipe Massa pentru titlul de pilot.

Finalul dramatic l-a făcut pe Hamilton cel mai tânăr campion de F1 din istorie și primul pilot de culoare care a câștigat titlul.

Urmăriți B1TV.ro și pe