Locul din România vizat de gigantul german Varta pentru investiția strategică de 1 miliard euro

Locul din România vizat de gigantul german Varta pentru investiția strategică de 1 miliard euro
Foto: Facebook @ Guvernul României

Cu puțin timp în urmă  gigantul german de baterii Varta a anunțat, într-o discuție pe care a avut-o cu prim-ministrului Nicolae Ciucă la Guvern  că a ales România pentru o investiție strategică de un miliard de euro.

Investiția are în vedere o unitate  nouă de producție de baterii pentru mașini electrice,  însă amplasamentul  nu a fost anunțat până în prezent.

Pentru această investiție, producătorul de componente pentru aeronave Universal Alloy Corporation, care are două fabrici funcționale în Maramureș, caută teren în județele Prahova  și Dâmbovița  conform  surselor Profit.ro.

România, aleasă de Varta pentru o investiție strategică de un miliard de euro

În prezent, locul de graniță dintre județele Prahova și Dâmbovița este vizat  pentru noua fabrică de baterii Varta. Astfel că, una dintre  opțiuni este  lângă rafinăria Petrobrazi a OMV Petrom, conform surselor Profit.ro.

„Varta evaluează constant amplasamente cu potențial pentru proiecte de extindere la nivel internațional. Acesta este un proces de rutină în cadrul grupului. În familia Montana Tech Components, menținem în mod firesc o relație foarte strânsă cu toate celelalte companii, inclusiv o colaborare bună între Varta și Montana Aerospace. În plus, România este pentru Montana Aerospace – cu peste 3.000 de angajați la fața locului – una dintre cele mai mari operațiuni din lume. Acest lucru arată că prețuim foarte mult locul acestei afaceri, forța sa de muncă și puterea sa inovatoare și că urmăm aici o strategie durabilă și orientată spre viitor“, au declarat,  reprezentanții Montana Tech Components, pentru sursa citată.

Universal Alloy Corporation face parte din grupul Montana Aerospace. De asemenea, gigantul Varta este deținut aproximativ 60% de Montana Tech Components.

Nicolae Ciucă s-a întâlnit la Guvern cu reprezentanții executivi ai gigantului german

Prim-ministrul Nicolae Ciucă, liderul PNL, s-a întâlnit joi la Guvern cu reprezentanții executivi ai companiei germane Varta, care i-au transmis oficial că România a fost aleasă pentru o investiție strategică de un miliard de euro într-o nouă unitate de producție de baterii pentru mașini electrice, potrivit Profit.ro.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit, astăzi, la Palatul Victoria, cu reprezentanții executivi ai companiei germane Varta. Cu acest prilej, au fost prezentate planurile de dezvoltare ale companiei germane în România. Premierul Nicolae Ciucă a subliniat importanța acordată de Guvern investițiilor, în special în domenii cu nivel înalt de tehnologizare, domenii de viitor, care contribuie atât la dezvoltarea economică, precum și la crearea de noi locuri de muncă”, se arată în comunicatul transmis de Guvernul României după întâlnirea dintre Nicolae Ciucă și reprezentanții gigantului german.

Urmăriți B1TV.ro și pe