Mașina din lemn adusă la Salonul Auto de la Frankfurt de români, printre vedetele expoziției (VIDEO)

Mașina din lemn adusă la Salonul Auto de la Frankfurt de români, printre vedetele expoziției (VIDEO)
Foto: promotor.ro

Printre mașinile prezentate la Salonul Auto de la Frankfurt se numără și mașina din lemn, rodul muncii unor cetățeni români, scrie gandul.info.

Mașina cu caroserie din lemn se numește Julia și a fost adusă la Expoziție de Szabo Peter, care a lucrat timp de trei ani la ea, undeva lângă Târgu Mureș. Rezultatul muncii lui atrage atenția pentru că nu se întâmplă să vezi în fiecare zi o mașină de lemn în standul de tehnologie de ultimă generație.

Julia “s-a născut” din pasiunea lui Peter față de lemn și de mecanică, caroseria fiind din lemn de frasin, şlefuit şi lăcuit pe deasupra.

Motorul mașinii este un V6, iar scaunele au fost preluate de pe un Ford Probe, dar care au fost retapiţate şi adaptate formei maşinii de către un alt artizan, tot din Târgu Mureş. Parbrizul a fost preluat de pe un Mercedes-Benz Cobra.

Maşina nu este încă complet gata, Szabo Peter dorind să continue amenajarea compartimentului motor şi izolarea acestuia, pentru ca Julia să poată circula pe roţile proprii fără nicio problemă.

Bărbatul i-a dat numele mașinii Julia, în semn de respect față de soția sa.

 

Tags:
Ultima oră
22:56 - Shakira, acuzată de evaziune fiscală în Spania. Ce sumă ar fi evitat cântăreața să plătească
22:50 - Emil Boc, despre OUG privind împrumuturile de Trezorerie: Se adresează primăriilor mici și mijlocii, pentru cofinanțarea proiectelor din fonduri europene sau naționale. Premierul a fost prompt (VIDEO)
22:41 - Mecanicul locomotivei responsabil pentru accidentul de la Fetești a fost reținut. Acesta se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul incidentului
22:17 - Sepsi Sfântu Gheorghe, a doua echipă românească eliminată la penalty-uri din Conference League. Spartak Trnava merge mai departe după două remize
22:07 - Bilanț tragic în Turcia din cauza incendiilor în apropiere de Antalya. Mai multe hoteluri au fost evacuate
22:02 - Natalia Gavrilița, candidata PAS la funcția de premier al Republicii Moldova. Cine este femeia propusă de pro-europeni pentru a conduce viitorul guvern de la Chișinău
21:40 - AUR solicită demisia lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor, după ce zeci de copii au stat blocaţi mai multe ore în câmp, în trenul Mangalia-Arad
21:35 - Victor Negrescu: Cred că inclusiv dreapta are oameni care pot face mai multe pe fonduri europene decât Ghinea. Dacă nu accesăm banii din PNRR, toată România pierde, mai ales la împrumuturi (VIDEO)
21:23 - Președintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, anunță că îl va sprijini pe Florin Cîțu
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)