Decizie ŞOC în Franţa: Maşinile diesel mai vechi de 2001, INTERZISE OFICIAL în centrul Parisului

Decizie ŞOC în Franţa: Maşinile diesel mai vechi de 2001, INTERZISE OFICIAL în centrul Parisului

Decizie radicală luată în Franţa: 800.000 de maşini diesel nu vor mai putea circula în centrul Parisului din luna iulie a anului viitor!

Decizia, care interzice circulaţia autovehiculelor pe motorină mai vechi de 2001 în Grand Paris, a fost luată luni dimineaţă de aleșii acestui district parizian pentru a încuraja renunţarea la aceste maşini considerate prea poluante, anunţă publicaţia Le Figaro.

Jurnaliştii francezi scriu că măsura va avea afecta semnificativ mobilitatea şoferilor parizieni, în contextul în care mijloacele de transport în comun ar fi incapabile să preia toți călătorii.

Atenţia aleşilor parizieni nu s-a oprit doar asupra maşinilor diesel mai vechi de 2001. Potrivit sursei citate, vor urma măsuri similare: autoturismele pe motorină înmatriculate între 2001 – 2005 vor fi interzise începând cu ianuarie 2021, iar cele înmatriculate între 2006 – 2010 urmează să fie interzise din 2021.

Mai mult, aleşii locali din Grand Paris sunt hotărâţi să interzică circulaţia tuturor maşinilor diesel din 2024, iar din 2030 vor s-ointerzică pe cea a autovehiculelor pe benzină.

Ultima oră
20:56 - Marea Britanie, Spania și Grecia, printre țările europene aflate în zona roșie. CNSU a actualizat lista statelor cu risc epidemiologic ridicat (DOCUMENT)
20:47 - ECDC avertizează: Nu călătoriţi în Mykonos, Santorini, Rhodos şi în alte 10 insule greceşti
20:35 - Intrarea în Germania, doar cu pașaport Covid din weekend. Berlinul ar urma să înăsprească condițiile de intrare în țară din cauza temerilor legate de valul 4
20:34 - CFR anunţă că şase din cele 13 vagoane răsturnate la Feteşti au fost ridicate
20:04 - Dosar penal pentru români veniți din Marea Britanie cu certificate Covid false. Fenomenul s-ar putea amplifica după ce și Grecia a intrat în zona roșie
20:00 - Grecia a intrat în zona roșie. Ce efect are decizia pentru turiștii români
19:51 - Mircea Hava: `Ghinea, du-te acasă`, ar trebui să îi spună premierul. Dacă portofoliul era la PNL și dacă ministrul ar fi discutat cu cei care știu ce înseamnă fondurile europene, altfel ar fi stat lucrurile pe PNRR (VIDEO)
19:49 - Un bărbat de 71 de ani din Iași, primul caz de pacient vaccinat care este în stare gravă după ce s-a infectat cu tulpina Delta
19:19 - Gigi Becali, reacție dură după eliminarea lui FCSB din Conference League: „Aici se vede bărbăția unei echipe de fotbal. O să dau vreo doi jucători afară”
19:14 - Premierul Florin Cîțu: Mă aștept ca, în următoarele zile, fiecare minstru să prezinte public execuția bugetară pentru ministerul pe care îl conduce