MAȘINILE DIESEL, interzise oficial: Anunțul a fost făcut chiar de la TRIBUNAL! Situație gravă pentru ȘOFERII ROMÂNI

MAȘINILE DIESEL, interzise oficial: Anunțul a fost făcut chiar de la TRIBUNAL! Situație gravă pentru ȘOFERII ROMÂNI

Oraşele germane au dreptul să interzică circulaţia autovehiculelor diesel vechi, pentru a aduce nivelul de poluare a aerului în conformitate cu normele Uniunii Europene, a anunţat în acest an Tribunalul administrativ federal din Leipzig.

Într-o declaraţie de 30 de pagini privind hotărârea care a fost publicată vineri, Tribunalul administrativ federal din Leipzig a menţionat că nu ar trebui să existe perioadă de graţie pentru introducerea interdicţiilor de circulaţie.

„Astfel de restricţii nu merg dincolo de alte interdicţii care sunt justificate de legislaţia rutieră şi pe care automobiliştii trebuie să le accepte“, potrivit instanţei.

Producătorii de automobile din Europa au investit foarte mult în motoarele diesel, care produc mai puţin din carbonul care provoacă încălzirea globală comparativ cu benzina, dar eliberează în atmosferă mai mulţi poluanţi vinovaţi de declanşarea anumitor boli. Măsura Germaniei de a permite oraşelor să interzică accesul maşinilor diesel pe străzi ar putea avea implicaţii mari pentru viitorul industriei auto, remarcă Reuters.

În al doilea cel mai populat oraş din Germania, Hamburg, au început să apară încă de miercuri semne privind interzicerea autovehiculelor diesel, autorităţile locale aşteptându-se ca restricţiile să înceapă să intre în vigoare la sfârşitul acestei luni.