Mașinile DIESEL sunt INTERZISE OFICIAL: Decizia ȘOC e confirmată chiar de la Tribunal! Situația e CRITICĂ în România…

Mașinile DIESEL sunt INTERZISE OFICIAL: Decizia ȘOC e confirmată chiar de la Tribunal! Situația e CRITICĂ în România...

Decizie radicală luată în Germania pentru combaterea poluării pe care o produc maşinile cu motoare diesel.

LACRIMI ÎN MUZICA ROMÂNEASCĂ! ADIO, HORIA MOCULESCU! S-A ÎNTÂMPLAT ÎN MIEZ DE NOAPTE! DOAMNE, CE TRAGEDIE

Tribunalul administrativ federal din Leipzig a decis, recent, că oraşele germane au dreptul să interzică circulaţia autovehiculelor diesel vechi, pentru a aduce nivelul de poluare a aerului în conformitate cu normele UE.

CUTREMUR MONDEN! RONA HARTNER A PĂȚIT-O GRAV! DOAMNE, CE S-A ÎNTÂMPLAT LA SPITAL

Într-o declaraţie de 30 de pagini, Tribunalul administrativ federal din Leipzig a menţionat că nu ar trebui să existe perioadă de graţie pentru introducerea interdicţiilor de circulaţie.

BIANCA DRĂGUŞANU, SNOPITĂ ÎN BĂTAIE! VICTOR SLAV NU A PUTUT SĂ O RECUNOASCĂ! IMAG INI DE COȘMAR

„Astfel de restricţii nu merg dincolo de alte interdicţii care sunt justificate de legislaţia rutieră şi pe care automobiliştii trebuie să le accepte“, a decis instanța, potrivit adevarul.ro.

Producătorii de automobile din Europa au investit foarte mult în motoarele diesel, care produc mai puţin din carbonul care provoacă încălzirea globală comparativ cu benzina, dar eliberează în atmosferă mai mulţi poluanţi vinovaţi de declanşarea anumitor boli.

Măsura Germaniei de a permite oraşelor să interzică accesul maşinilor diesel pe străzi ar putea avea implicaţii mari pentru viitorul industriei auto, notează agenția Reuters.

Interdicţiile imediate privind circulaţia maşinilor pe principalele străzi din oraşe ar fi legitime şi ar putea afecta toate modelele, cu excepţia celor care respectă cele mai recente standarde Euro-6 privind emisiile (maşinile fabricate după 2014).

Pentru zonele metropolitane mai mari, care cuprind mai multe drumuri principale şi străzi laterale, tribunalul a recomandat o implementare treptată a interdicţiilor, începând cu automobilele diesel mai vechi care îndeplinesc standardele de emisii Euro-4 (care a fost înlocuit cu Euro-5 începând cu 2009).