MAȘINILE DIESEL, interzise oficial: Veste șoc pentru proprietarii a trei milioane de autoturisme din România. ȘOFERII au intrat în panică

MAȘINILE DIESEL, interzise oficial: Veste șoc pentru proprietarii a trei milioane de autoturisme din România. ȘOFERII au intrat în panică

Posesorii de maşini pe motorină au primit o veste cruntă! Comisarul european pentru piaţă internă şi industrie, Elzbieta Bienkowska, a aqnunțat că în câțiva ani mașinile diesel vor dispărea.

„S-a terminat cu autovehiculele diesel. Cred că în câţiva ani acestea vor dispărea complet. Este o tehnologie care aparţine trecutului. Oamenii au realizat că nu vom avea niciodată maşini diesel complet curate, fără emisii de oxid de azot”, a declarat Elzbieta Bienkowska.

”Aceste particule sunt de fapt niște molecule de carbon cu un înveliș de hidrocarburi aromatice și oxizi metalici. Și acestea s-a demonstrat faptul că au potențial cancerigen”, susține, la rândul său, Cristian Bucur, director tehnic RAR, potrivit digi24.ro.

În acest context, unele dintre marile orașe europene vor interzice circulația mașinilor diesel. Autoritățile de la Roma vor lua această măsură începând din 2024, urmând ca din 2025, acest lucru să se întâmple și la Madrid și Atena.

Şi Bucureştiul are probleme din cauza poluării, aşa că autorităţile au în vedere limitarea traficului rutier în centrul Capitalei.

„Numărul de autoturisme este într-o continuă creştere, una din cauze este şi lipsa unei taxe de poluare. Am delimitat şi zona centrală extinsă, am delimitat şi străzile pe care va putea fi introdus „timbrul de centru””, spune Sorin Chiriţă, city manager Bucureşti.

În prezent, aproximativ jumătate dintre maşinile din UE au motoare diesel.