MAȘINILE DIESEL, interzise oficial: Totul a fost făcut public de COMISIA EUROPEANĂ. Șoferii români au intrat în panică

MAȘINILE DIESEL, interzise oficial: Totul a fost făcut public de COMISIA EUROPEANĂ. Șoferii români au intrat în panică

Mesaj îngrijorător pentru șoferii cu mașini diesel! Potrivit comisarului european pentru piață internă și industrie, Elzbieta Bienkowska, în câţiva ani, acestea nu vor mai putea fi văzute pe străzi.

Mai mult, câteva mari orașe din Europa au anunțat deja că vor interzice circulația autovehiculelor pe motorină.

Scandalul emisiilor trucate ar putea ajuta Uniunea Europeană să schimbe din temelii industria auto din Europa, în condiţiile în care, în prezent, aproximativ jumătate dintre maşinile din UE u motoare diesel.

„S-a terminat cu autovehiculele diesel. Cred că în câţiva ani acestea vor dispărea complet. Este o tehnologie care aparţine trecutului. Oamenii au realizat că nu vom avea niciodată maşini diesel complet curate, fără emisii de oxid de azot”, a declarat comisarul european pentru piaţă internă şi industrie, Elzbieta Bienkowska, potrivit digi24.ro.

„Aceste particule sunt de fapt niște molecule de carbon cu un înveliș de hidrocarburi aromatice și oxizi metalici. Și acestea s-a demonstrat faptul că au potențial cancerigen”, a explicat Cristian Bucur, director tehnic RAR.

Roma a anunţat că introduce o asemenea regulă din 2024, iar în anul următor se va aplica o măsură similară şi în Madrid şi Atena.

Şi Bucureştiul are probleme din cauza poluării, aşa că autorităţile au în vedere limitarea traficului rutier în centrul Capitalei.