Mașinile DIESEL, INTERZISE oficial: Care e situația în marile orașe și în București… Șoferii români au intrat în PANICĂ…

Mașinile DIESEL, INTERZISE oficial: Care e situația în marile orașe și în București... Șoferii români au intrat în PANICĂ...

Era maşinilor pe motorină stă să apună, pe fondul scandalului legat de falsificarea testelor de emisii poluante(„Dieselgate”).
Comisia Europeană este pe cale să declanșeze sancționarea drastică şi reclamarea la Curtea Europeană de Justiţie a mai multor state membre, printre care și România, pentru depăşirea permanentă a limitei de noxe şi particule ultrafine.

Potrivit playtech.ro, sancțiunile pe care le vor primi aceste state ar putea fi foarte dure, ba chiar, există riscul ca unele dintre ele să fie obligate să limiteze accesul vehiculelor diesel în orașele foarte mari, acolo unde gradul de poluare depășește cu mult limitele admise.

Reprezentanţii ţărilor vizate au avut o discuție în ianuarie, la Bruxelles, cu Karmenu Vella, comisarul european pentru mediu. Oficialul european le-ar fi spus miniștrilor că „termenele limită au expirat de ceva vreme. Nu mai putem amâna sancțiunile”.

Mai multe mari oraşe europene au luat deja măsuri împotriva automobilelor pe motorină.
În Roma vor fi interzise maşinile diesel în centru începând cu anul 2024. În Germania, autoritățile sunt pe cale să ia aceleași măsuri după ce justiția germană a permis orașelor să interzică maşinile diesel.

În România, Primăria Bucuresti intenționează să interzică accesul în centrul orașului a peste 74% din mașini, acelea care nu respectă normele de poluare Euro 5 și Euro 6.