Mercedes-Benz trece la motoare electrice. În ce an ar putea fi încheiată tranziția

Mercedes-Benz trece la motoare electrice. În ce an ar putea fi încheiată tranziția
Logo Mercedes / Foto: Pixabay

Marii producători de mașini se întrec în modele care mai de care mai prietenoase cu mediul. Mercedes-Benz are în vedere să renunțe la tradiționalele motoare termice, până în anul 2030.

În 2021, producătorul german a anunțat deja lansarea a trei modele de serie cu zero emisii: EQS, EQB și EQA. Mai mult, în următorii ani, Mercedes-Benz are în vedere crearea unor versiuni electrice pentru fiecare model de gamă, informează Automobilwoche. În această lună, pe data de 22, Ola Kallenius, șeful Daimler, va oferi mai multe informații despre panurile de viitor al producătorului din Stuttgart.

Anunțul celor de la Mercedes-Benz vine în contextul în care Comisia Europeană are în vedere eliminarea completă a emisiilor auto începând din anul 2035.

Producătorii auto, obligați de legislația europeană să se adapteze pe electric

În UE le-a fost impus încă de anul trecut producătorilor auto un plafon mediu de 95 de grame de CO2 pe kilometru, care va fi diminuat treptat până la 100% în 2035.

Producătorii auto sunt nevoiți să se readapteze. Volkswagen, compania lider european în sectorul auto, care deține aproximativ 25% din segmentul de vânzări, s-a alăturat deja americanilor de la Tesla în promovarea vehiculelor 100% electrice, după scandalul „Dieselgate” din 2015, ce a demonstrat că producătorul european a falsificat emisiile motoarelor diesel.

În primele cinci luni ale anului 2021, mașinile electrice au reprezentat 8% din totalul înmatriculărilor în Europa Occidentală.

În acest moment, în România există 900 de puncte de încărcare pentru mașini electrice și este planificat ca numărul să fie crescut considerabil, în următorii ani.